Categorii: Portofele Bitcoin

Cum sa creezi un portofel bitcoin sigur

Acesta este un ghid pentru a face un portofel bitcoin complet sigur pe care să îl păstrezi pe thumb drive. Motivul pentru care această variantă este atât de sigură este pentru că vom folosi Ubuntu pentru a crea un sistem boot-abil de operare care evită orice malware, spyware sau virus.

Abordăm formula asta pentru că există programe care ar putea să încerce să îți fure portofelul bitcoin. Există portofele online pe care le puteți folosi, dar sugerăm să le folosiți pe acelea doar pentru tranzacțiile de zi cu zi și să păstrați un portofel separat pentru contul de economii.

Înainte de a începe, aveți nevoie de două tumb drive-uri (o să explicăm de ce două mai târziu). Nu trebuie să fie mari. Unul de 2 GB costă cam 20 de lei. Odată ce le aveți, puteți să-i dați drumul.

Sistemul de operare pentru portofelul bitcoin securizat va fi ubuntu. Nu te speria dacă ai folosit toată viața Windows, tutorialul te va trece prin fiecare pas al procesului de creare al portofelului.

  1. Intră pe pagina de descărcare Ubuntu și apasă pe opțiunea download din dreapta ecranului. Asigură-te că salvezi într-un loc sigur pe care o să-l ții minte pentru că vei avea nevoie de el mai târziu. Acum urmează să facem un thumb drive boot-abil. Din fericire, există programe ușor de folosit care fac acest proces automat.
  2. Mergi la USB Installer Page și descarcă programul de instalare USB. Acest program va face în așa fel încât să poți face bootare de pe usb. Odată ce ai făcut descărcarea, rulează programul și extrage-l într-un folder pe care să îl ții minte. Vă sugerăm să folosiți folderul de download atunci când creați un nou folder, numit USBinstaller, pentru a ține minte care este. Odată ce dezarhivați, mergeți la fișier și rulați programul.
  3. Selectați Ubuntu. Ar trebui să fie prima opțiune din meniul drop down. Apoi apăsați pe butonul browse și selectați descărcarea Ubuntu de mai devreme (țineți minte că am spus mai devreme că ar trebui să rețineți unde ați salvat). Apoi selectați thumb drive-ul usb. Dacă îl montați și nu apare, lăsați-l conectat și restartați programul. Ar trebui să vă apară. Apoi, tot ce trebuie să faceți este să dați click pe create și să îl lăsați să ruleze. Nu ar trebui să dureze mai mult de 1-2 minute. Iată cum arată.
  4. Acum că aveți o versiune bootabilă de Ubuntu, aceasta trebuie folosită. Păstrați thumb drive-ul conectat și restartați calculatorul. Dacă Ubuntu nu pornește automat, s-ar putea să trebuiască să apăsați pe butonul Escor Del în timp ce calculatorul face boot-area. Următoarea parte este foarte importantă. Nu instalați Ubuntu. Selectați ”Run Ubuntu from USB Drive” din fereastra care vă apare. Siguranța acestei metode stă în faptul că ai un sistem de operare nou de fiecare dată când îți accesezi portofelul, așa că nu păstrezi informații care ar putea să îți pericliteze portofelul.
  5. Odată ce Ubuntu începe să ruleze, te poți conecta la Internet.
  6. Apoi trebuie să descarci un client Bitcoin pentru a porni noul portofel. Mergi pe pagina oficială bitcoin și reține că acum folosești Linux, așa că nu descărca ediția pentru Windows. După ce dezarhivezi, mergi la fișierul download și deschide Bin>32, iar apoi deschide iconul bitcoin. Acest lucru va deschide aplicația bitcoin. Acum închide-o. Singurul motiv pentru care am deschis-o este pentru a crea un fișier wallet.dat.
  7. Următorul pas este să facem în așa fel încât să vedem fișierele ascunse de pe calculator. Deschide explorerul de fișiere (arată ca o casă pe un dosar, în partea din stânga sus a meniului), glisează mouse-ul în stânga sus a monitorului și ar trebui să vezi un meniu deja familiar care include fișiere, editare și altele. Apăsați Edit și apoi Preferences.

8. În partea de sus a ferestrei care a apărut ai opțiunea de a vedea fișierele ascunse. Selectează OK iar fereastra ar trebui să se închidă.

Acum, în file explorer apasă pe Ubuntu în partea din stânga sus a ferestrei și ar trebui să poți să vezi un fișier numit ”.bitcoin”.Deschide-o și vei vedea un fișier wallet.dat. Copiază-l pe discul USB

Ai acum un portofel sigur, care nu va fi atacat de malware și viruși.

Când vrei să accesezi portofelul trebuie să bootezi Ubuntu și să instalezi Bitcoin așa cum ai făcut mai devreme, dar trebuie să copiezi fișierul wallet.dat de pe discul usb și să îl copiezi în folderul .bitcoin.

ATENȚIE!

Fii atent să nu scrii peste fișierul wallet.dat. Îți recomand să ai mai mult decât 1 singur thumb drive, în caz că ceva se întâmplă cu cel principal. Unii oameni recomandă criptarea thumb drive-ului, dar noi recomandăm să îl păstrezi într-un loc sigur cum ar fi…un seif.

Sursa – Start Bitcoin

Ike

Postari recente

CEO-ul Overstock: companiile cripto vor intra în mainstream

CEO-ul Overstock, Jonathan Johnson, este de părere că industria cripto este pregătită pentru a instra în mainstream. În calitate de… Citeste mai mult

3 ore

Opțiunile CME și FTX, mai populare decât cele oferite de Bakkt

Platfoma de derivate CME Group a început luni tranzacționarea de opțiuni Bitcoin și a depășit Bakkt încă din prima zi.… Citeste mai mult

4 ore

Tokenurile security Dream Fan Shares se lansează pe 13 ianuarie

Jucătorul de baschet Spencer Dinwiddie de la echipa NBA Brooklyn Nets a anunțat că tokenurile security Dream Fan Shares se… Citeste mai mult

4 ore

Volumele Bitcoin futures au crescut semnificativ în acest an

În doar 12 zile ale acestui an, volumele contractelor futures Bitcoin au crescut semnificativ. În mare parte, situația se datorează… Citeste mai mult

20 de ore

PwC colaborează cu ChainSecurity pentru extinderea serviciilor de audit a contractelor digitale

Filiala elvețiană a companiei PwC a încheiat un parteneriat cu ChainSecurity pentru extinderea serviciilor de audit a contractelor digitale. Potrivit… Citeste mai mult

o zi

Bitcoin Status Quo. Pastram sau modificam?

Cum putem imbunatati Bitcoin in 2020? La ce se gandesc cei care dezvolta protocolul si ce schimbari pot fi implementate… Citeste mai mult

o zi