Categorii: Portofele Bitcoin

Cele mai bune metode pentru a-ți securiza portofelul bitcoin

Riscul ca parola ta să se afle este destul de mare în ziua de astăzi. Milioane de cazuri raportate nu s-au rezolvat încă, așa că fiecare utilizator de bitcoin sau altă monedă digitală ar trebui să își amintească să își îmbunătățească securitatea pentru portofelul bitcoin

Cei de la CoinTelegraph au studiat cele mai bune metode de a securiza portofelulul bitcoin și au făcut o listă cu următoarele sfaturi.

Lovitura recentă

Luna trecută, CoinWallet a anunțat închiderea platformei, în primul rând pentru că a avut parte de o breșă de date pe 6 aprilie.

Acest incident ne-a făcut să reevaluăm cât de viabil este să administrăm coinwallet.co și ne-am hotărât că nu este deloc viabil, luând în considerație riscurile, costurile și timpul investit.

Același hacker care vindea datele a mai bine de 164 de milioane de utilizatori LinkedIn, pretindea mai târziu că are 360 de milioane de emailuri și parole ale utilizatorilor MySpace, ceea ce ar însemna că este vorba de una dintre cele mai mari șunte de parole de până acum. Unele erau scoase la vânzare online.

Utilizatorii unui serviciu german numit TeamViewer, care le permite clienților să controleze calculatoarele de la distanță, s-au plâns că cel mai importante conturi – de email, bancă și PayPal – erau controlate de altcineva.

Sute de date de cont Spotify – email, nume de utilizator, parolă, tip de cont și alte detalii – au fost găsite pe site-ul Pastebin, după ce acesta a fost spart.

Precauții

Pentru portofelul bitcoin nu există un administrator central de la care să ceri o parolă privată de rezervă în caz că o pierzi pe cea veche, iar asta a fost o problemă pentru unii utilizatori. Cu toate acestea, siguranța platformelor și a conturilor este și ea o prioritate.

Pentru cei familiari cu aceasta, autentificarea în doi factori a fost utilă. Cu toate acestea, este indicat să îți fortifici dispozitivul cu un program de securitate suplimentar care să îi asigure imunitatea.

Înainte ca bitcoinul să intre în trend, niște cercetători au descoperit un grup de oameni care reușeau să spargă portofelul bitcoin prin tehnica Brain Wallet prin care goleau fondurile utilizatorilor.

Descoperirea vine ca urmare a altui studiu care a descoperit o metodă mai eficientă ca și costuri de a sparge ”brain wallet-ul” bitcoin. Creșterea speculativă a prețului bitcoin va atrage cel mai probabil și mai multe atacuri.

Utilizatorii pot să treacă în lumea de carbon cu portofelul bitcoin, pe un dispozitiv smartcard ca Ledger Nano, care se conectează direct la un port USB pentru a administra contul de utilizator, pentru a proteja bitcoinii și pentru a face plăți sigure. Sau cu Ledger Unplugged, de asemenea un portofel bitcoin, dar pe un card Java de dimensiunea unui card de credit, creat în parteneriat cu Fidesmo. Alte soluții ar fi BitKey, care vine sub forma unei imagini de sistem care se boot-ează direct de pe driveul USB sau de pe CD-ROM ori Bitcoin Credit Stick de la OpenDime care le permite utilizatorilor să cheltuiască bitcoinii ca pe o bancnotă obișnuită.

Utilizatorii pot să se adere la o dovadă de rezervă pe platforma de schimb Bitcoin. În eforturile lor de a-i calma pe clienți după închiderea schimbului MT. Gox, unele schimburi au început să publice periodic date care să le dovedească solvența – o listă anonimă a balanțelor clienților lor și o listă de adrese bitcoin deținute de schimb, împreună cu o semnătură care dovedește că ei sunt deținătorii acestora.

Lansări recente

SatoshiLabs a anunțat lansarea Trezor Password Manager. Acesta vine cu o criptografie avansată pentru utilizatori, indiferent de nivelul lor de cunoștințe de IT. Uploadează date criptate pe cloud storage-ul privat pentru ca utilizatorul să le aibă la îndemână oricând.

În loc să tastezi o parolă master pentru a debloca întreaga bază de date de parole, utilizatorul deblochează doar dispozitivul – cu o intrare PIN sigură, protejată. PIN-ul previne de asemenea accesul fizic neautorizat.

Sursa – CoinTelegraph

Ike

Postari recente

Sinteza cripto 13 Decembrie – Guvernul elvețian nu este un fan al monedelor digitale dedicate publicului

Guvernul elvețian nu este un fan al monedelor digitale dedicate publicului Guvernul elvețian nu susține ideea unei monede digitale destinate… Citeste mai mult

o zi

Christine Lagarde: există cerere pentru criptomonede stabile

Președintele Băncii Centrale Europene (BCE), Christine Lagarde, a exprimat din nou opinii publice despre activele digitale. Recent, ea a afirmat… Citeste mai mult

2 zile

Soccer Team Owner – proiect de finanțare a echipelor de fotbal spaniole din divizia a treia

Un grup de antreprenori și suporteri au lansat un proiect cripto de finanțare a echipelor din divizia a treia spaniolă.… Citeste mai mult

2 zile

Sinteza cripto 12 Decembrie – Piața dark web rusească Hydra planifică un ICO – Banca cripto SEBA se extinde în nouă țări

BitMEX adaugă suport pentru adresele SegWit Platforma BitMEX a adăugat suport pentru adresele native SegWit pentru retrageri de bitcoin. Compania… Citeste mai mult

2 zile

Firma franceză Napoleon AM lansează un fond Bitcoin reglementat

Firma de administrare a activelor din Paris, Napoleon AM, a anunțat lansarea unui fond Bitcoin reglementat (BTC), Napoleon Bitcoin Fund.… Citeste mai mult

3 zile

Interesul pentru Ethereum relevat de Google Trends arata scăderi de 96%

La doi ani după ce a atins nivelul maxim, căutările pe Google ale termenului Ethereum au scăzut cu 96%. În… Citeste mai mult

3 zile