analiză de preț pentru bitcoin – După câteva zile de întărire, prețul bitcoinului este ușor în creștere. La începutul săptămânii moneda se depreciase în raport cu dolarul, prețul scăzând la 2290$. Între 2 și 3 iulie valorile au depășit 2500$, cu un maxim înregistrat de 2595$.
Prețurile cresc datorită dominației taurilor
De la data de 25 iunie, a început o perioadă mai lungă a urșilor. Prețul monedei scădea sub 2300$. Ulterior însă, cursul s-a stabilizat la valori de peste 2400$. O săptămână mai târziu, pe 3 iulie, piața se transformă într-una a taurilor. Prețurile încearcă să crească peste 2600$.
Momentan, cotațiile la majoritatea exchange-urilor se învârt în jurul valorii de 2560$, iar tranzacțiile zilnice însumează aproximativ 1 miliard de dolari.
De la deprecierea bitcoinului de săptămâna trecută, aproape toate celelalte criptovalute au scăzut de asemenea. Market cap-ul global se situează pentru moment la peste 100 de miliarde de dolari, după ce la începutul săptămânii scăzuse sub această valoare. Bitcoinul este în continuare valuta cea mai proeminentă de pe piață. Cu un procent de 41% din market cap-ul total, dominația acestuia este mai puternică față de săptămânile anterioare. Pe piața asiatică, unele exchange-uri continuă să tranzacționeze bitcoinul la suprapreț. Printre acestea se află Korbit (Coreea de Sud) și BTCC (China).
Analiză tehnică
Dacă ne uităm la graficul zilnic și la graficul pe o săptămână, se văd deja semnele taurilor pe piață, care continuă să ridice prețul. Cu toate acestea, conform câtorva indicatori tehnici, încă avem o piață care le aparține vânzătorilor. În următoarele 12 ore, vom avea ceva rezistență pe piață. De exemplu, se vede distanța dintre Mișcările Medii Simple (SMA). SMA pe 100 de zile este mai jos decât SMA pe 200 de zile. Asta înseamnă că mai sunt câteva bariere de spart.
Stocastica și linia de trend RSI arată condiții similare de supracumpărare în viitor. Cu toate acestea, în ultimele câteva zile, consolidarea a creat o structură interesantă de fluture, sau un triunghi simetric. Mulți traderi pe Trading View, Whale Pool și alte forumuri de tarding pariază pe lung, pe un preț de 2900$ sau mai mare.
Estimări pentru săptămâna în curs
Sentimentul care predomină este acela de piață a urșilor, datorită incertitudinilor care planează asupra viitorului rețelei. Există câteva planuri în această vară de rezolvare a problemelor de scalabilitate, însă nu toți membrii comunității le agreează. Mai multe implementări se află în faza de testare. În paralel, există șanse de a avea parte atât de o bifurcare soft, cât și de una hard. Mai mult, Craig Wright (n.r. – personaj controversat care a susținut că el este Satoshi Nakamoto) a apărut iarăși în peisaj. Omul de afaceri australian și-a împărtășit opiniile în cadrul conferinței “The Future of Bitcoin” care a avut loc la Arnhem, în weekend-ul trecut. Acest lucru însă a agitat spiritele între membrii comunității.
Pe de altă parte, unele state, cum ar fi Coreea de Sud sau India urmează să legifereze bitcoinul. Similar Japoniei, și aceste țări vor accepta moneda digitală ca mijloc de plată oficial. Mulți consideră că aceste mișcări vor determina noi creșteri de preț. Japonia a eliminat recent și taxele pentru bitcoin, atât la vânzare cât și la cumpărare. De la 1 iulie, Australia a eliminat dubla taxare pentru bitcoin la nivel de țară.
Scenariul urșilor: momentan, bitcoinul are dificultăți în a depăși cotația de 2575$, însă afluxul de cumpărători poate ajuta moneda să treacă de această barieră. Dacă prețurile vor scădea însă, ele nu se vor duce mai jos de 2400$ – 2450$, decât în situația în care se va instaura panică pe piață.
Scenariul taurilor: taurii au părăsit zona marginală și încep să domine iarăși. Bitcoinul trebuie să treacă de punctul de rezistență de 2600$, pentru ca rata de apreciere să fie mai accelerată.
Depășirea cotației record din iunie este posibilă, însă dezbaterile intense pe tema scalabilitătii pot genera agitație pe piață.
Sursa – News.bitcoin.com