Ieri spuneam că dacă bitcoinul sparge suportul de 4000 de dolari, atunci se va îndrepta spre următorul prag, la 3800. La momentul publicării analizei, prețul bitcoin este cu puțin deasupra pragului, la 3870-3875$. Taurii sunt deja epuizați oricum, iar urșii au preluat puternic controlul pieței. Și mai important, o nouă bifurcație programată pentru luna noiembrie a răspândit un nou val de panică pe piață.
Creșterea masivă din ultima săptămână, când moneda bitcoin a trecut de 4000 de dolari, a fost privită cu o oarecare suspiciune de observatorii pieței. În mai multe rânduri bitcoinul a scăzut sub 4000 de dolari. Acesta era primul semnal că taurii își pierd energia. S-a sperat că prețul se va stabiliza în jur de 4000. Ultimele mișcări de preț au înșelat însă așteptările.
În acest moment avem rezistența (pragul superior) undeva la 3950$ și la fostul suport, la 4000 de dolari. Tot ieri spuneam că dacă bitcoinul sparge suportul de 3800 atunci poate să atragă un nou val de vânzări și să ajungă la minime de 3500$.
Este clar că se simte presiunea urșilor pe piață:
Mișcarea medie de preț simplă pe ultimele 100 de zile a scăzut sub media de preț pe ultimele 200 de zile. De aici și primul și cel mai la îndemână semnal că piața este controlată de urși.
”Pe graficul pe o oră se vede o structură de tip ”head and shoulders”, cu înălțimea la 600 de dolari. Este posibil ca și scăderea să fie de aceeași înălțime, iar prețul să ajungă la 3200 de dolari ” explică Sarah Jenn pe NewsBTC.
Și oscilatoarele RSI, Momentumul și Stocastica sunt în scădere. Din câte se pare, taurii au abandonat pentru o perioadă piața.
Primul indicator de urmărit în continuare este cifra RSI. Cel mai probabil prețul bitcoin va începe să crească abia după ce intră în zona de supravânzare (RSI mai mic de 30).