Analiștii Bloomberg raportează că încrederea investitorilor în dolarul american este în scădere. Conform Indicelui valutar, dolarul american a fost tranzacționat la 92,29, cel mai scăzut nivel din aprilie 2018, conform datelor de la TradingView. Indicele măsoară puterea dolarului față de monedele naționale ale partenerilor comerciali ai Statelor Unite.

Evoluția descendentă a început în martie, provocată de scăderea randamentului obligațiunilor de Trezorerie și de creșterea datoriilor guvernelor și băncilor centrale. Măsurile de combatere a impactului economic al pandemiei cu siguranță nu ajută la menținerea încrederii în dolar.

Cumpara si Vinde Bitcoin folosind LDV Bank!

Analistul Cointelegraph Markets, Michaël van de Poppe, a subliniat că indexul este „motivul real al forței Bitcoin și a aurului”.

Chiar și ziarul The Independent din Marea Britanie a recunoscut că Bitcoin este unul dintre activele care au înregistrat o creștere majoră, în ciuda problemelor economice provocate de pandemie. The Independent a comparat Bitcoin cu aurul ca activ de refugiu sigur, către care investitorii se orientează în „perioade de incertitudine economică”.

Avantajele unice ale Bitcoin prezentate de Coinshares

Strategul de investiții Coinshares, James Butterfill, a publicat un raport care arată avantajele unice ale Bitcoin. În mare parte, criptomoneda nu este corelată cu alte clase de active, ceea ce înseamnă că poate profita masiv de pe urma lipsei de încredere în dolar.

Una dintre tendințele evidențiate de Butterfill este faptul că numărul de investitori care dețin Bitcoin timp de un an sau mai mult au sărit de la 30% în 2012 la 60% în 2020. Analistul Coinshares crede că „această tendință a participării investitorilor este probabil să continue”.

Pe parcursul lunii august, Bitcoin a trecut printr-o perioadă de consolidare în jurul valorii de 12.000$, ridicându-se până la 12.400$ în cursul zilei de luni.

Analistul PlanB, creatorul analizei stock-to-flow pentru prețul Bitcoin, a declarat că indicele de putere relativă (RSI) al criptomonedei confirmă ”piața taurilor”.

Comportamentul actual al Bitcoin îl imită pe cel al ciclurilor anterioare după halving din 2012 și 2016. Criptomoneda a înregistrat valori ridicate ale RSI, însoțite de o evoluție ascendentă a prețurilor după înjumătățirea recompenselor de bloc.