Bitcoin dă semne de recuperare, Polkadot implementează sidechain-ul Kusama

În ultimele săptămâni, Bitcoin a fluctuat masiv pe baza unui amestec de știri pozitive și negative, dar tendința generală părea descendentă. În cursul zilei de ieri însă, BTC a început să crească din nou, ajungând la 37.500$ și determinând analiștii să semnaleze o schimbare a tendinței.

În mare parte, evoluția se datorează faptului că El Salvador intenționează să adopte Bitcoin ca metodă legală de plată. În plus, Microstrategy a anunțat că va achiziționa din nou BTC în valoare de 500 de milioane de dolari pentru clienții săi instituționali.

TradingView – Aliatul tau in trading!

Stephen Kelso, șef de piețe la ITI Capital, a explicat consecințele:

”Este semnificativ faptul că portofelele instituționale mari au continuat acumularea de Bitcoin, iar Microstrategy-ul lui Michael Saylor a mărit dimensiunea ofertei sale actuale de obligațiuni la 500 milioane USD pentru a cumpăra mai mult Bitcoin la preț scăzut. Aceste aspecte vor avea un impact mare asupra fondurilor speculative macro, care vor căuta să profite de oportunitate.”

Analistul Bloomberg Intelligence, Mike McGlone, a declarat că Bitcoin este „mai probabil” să urce la 40.000$ decât să scadă la 20.000$, așa cum s-a speculat anterior.

Parachain-ul Kusama

Creșterea de 10% a Bitcoin a determinat o revitalizare a prețurilor și pentru restul criptomonedelor, cu procente între 3 și 7%. Cea mai bună performanță a avut-o Polkadot (DOT), care a crescut cu 15% în 24 de ore. Evoluția pozitivă a DOT se datorează implementării parachain-ului Kusama, un prim pas în viziunea Polkadot de a permite lanțurilor laterale private sau personalizate să se conecteze cu blockchain-uri publice.

În prezent, DOT se tranzacționează cu 23.60$, însă analiștii se așteaptă să urce la 28$ pe termen scurt. Tokenul nativ Kusama, KSM, a crescut de asemenea cu 20% în ultimele 24 de ore.

Ike

Postari recente

Exchangeul de criptomonede TOKERO lansează de azi programul de fidelitate TOKERO PRO!

De astăzi ai șansa să faci parte din TOKERO PRO, un club select, plin de… Citeste mai mult

3 săptămâni

5% din ETH disponibil a fost blocat în ETH2.0

Noua versiune PoS a rețelei Ethereum pare să evolueze cu pași rapizi. Conform ultimelor date,… Citeste mai mult

2 luni

Elizabeth Warren, crypto-sceptica Senatului american

Elizabeth Warren s-a dovedit a fi cea mai vocală crypto-sceptică din Senatul american. Într-o scrisoare… Citeste mai mult

2 luni

Leverage maxim de 20x pe Binance și FTX începând din această lună

Două dintre cele mai mai platforme de cripto au decis să impună limite când vine… Citeste mai mult

2 luni

Bitcoin recuperează temporar nivelul de 40.000$

În cursul zilei de ieri, prețul Bitcoin a crescut peste 40.000 de dolari pentru prima… Citeste mai mult

2 luni

Surse anonime: Amazon planifică să accepte plata cu BTC până la sfârșitul anului

O sursă nenominalizată citată de revista CityAM susține că gigantul de e-commerce Amazon va integra… Citeste mai mult

2 luni