Bitcoin eșuează în tentativa de a depășit 12.000$
În cursul acestei săptămâni, Bitcoin a fluctuat în intervalul 11.300-12.200$, fără a reuși să se mențină peste pragul de 12.000$ pentru mult timp. Bitcoin eșuează si prețul pare să se consolideze și să semnaleze sentimente de indecizie pe piață.
Consolidarea ar putea fi considerată, de asemenea, un semn al epuizării, deoarece vine în urma unei creșteri a prețului de 35 la sută în opt zile. În ultimele două zile, volumul de tranzacționare a scăzut de asemenea, dar dominanța BTC se apropie de 70%.
Platforma de STO tZERO devine disponibilă pentru investitorii retail
Compania Overstock a anunțat că, începând cu 12 august, va permite accesul intestitorilor retail pe platforma de STOs tZERO. Inițial, doar investitorii acreditați au avut posibilitatea de a tranzacționa security tokens pe această platformă.
În acest moment, sistemul alternativ de tranzacționare (ATS) permite tranzacționarea a dost două STO: tokenul propriu de capital privat al tZERO – TZEROP și stocul preferat al seriei de vot A-1 de la Overstock.
Reprezentanții companiei au declarat că se așteaptă la aproximativ 50.000 de noi investitori pe platformă.
Blockstream lansează servicii de minare Bitcoin
Blockstream a anunțat lansarea de noi servicii miniere Bitcoin, prin intermediual a două centre de date în Quebec și statul american Georgia. Blockstream Mining este un serviciu de colocare și de găzduire, în timp ce Blockstream Pool este primul grup minier din lume ce utilizează protocolul BetterHash.
Cele două centre de date au o capaciate combinată de 300 megawați. Dacă ar fi populate cu cele mai noi ASIC-uri miniere, ar putea ajunge să gestioneze 7,5% din puterea totală de hașh din rețeaua Bitcoin. Blockstream a susținut că fermele proprii actuale constituie în prezent un procent din rata globală de hash bitcoin.
Deocamdată, Blockstream Mining este disponibil exclusiv pentru întreprinderi și instituții.
Hackerii Binance folosesc tumblerul Chipmixer pentru a ascunde proveniența fondurilor furate
Potrivit unui raport al companiei de analiză Clain, hackerii care au furat peste 7.000 de BTC de la Binance încearcă să folosească Chipmixer pentru a ascunde proveniența fondurilor. Un extras din raport arată:
”În decursul investigațiilor noastre, am detectat o mulțime de adrese de Chipmixer și putem susține cu încredere că cel puțin 4836 BTC din banii hackerului au fost spălați prin Chipmixer.”
Aparent, este pentru prima dată când tumblerul trebuie să gestioneze un număr atât de mare de tranzacții.
În cursul investigațiilor, analiștii de la Clain au identificat și fonduri provenite de la hack-ul BitPoint ce a avut loc în iulie. Aparent, Chipmixer a fost utilizat pentru a ascunde provenineța a peste 1.000 BTC proveniți din acest furt.