Bitcoin recuperează temporar nivelul de 40.000$

În cursul zilei de ieri, prețul Bitcoin a crescut peste 40.000 de dolari pentru prima dată de la jumătatea lunii iunie. Odata cu aceasta evoluție au fost lichidate aproximativ 883 de milioane de dolari în poziții short după ce prețul BTC a depășit 39.000$. Pe Binance, pretul a atins 48.000$.


Bitcoin nu a reusit sa mentina pragul de 40.000$ pentru mult timp. Stirea ca Amazon nu sustine Bitcoin a declansat o serie de vanzari in lant. In consecinta pretul a cobart la nivelul de 37.000$. Analistul Michaël van de Poppe a avertizat că pentru moment, datele arată că nu există suficient imbold pe piață pentru menținerea la 40.000$:

“Tendința s-a schimbat, întrucât piața a creat un maxim mai mare. Cred că încă ne uităm la un HL la 34,5-36K USD în săptămânile următoare, cu excepția cazului în care vom reuși să depășim 41K USD.”

TradingView – Aliatul tau in trading!

Compania de analiză Glassnode este de acord și subliniază că activitatea din rețea este la un nivel prea scăzut în prezent:

“În general, activitatea pe lanț rămâne oarecum bearish și continuă să se situeze la un nivel scăzut. Este posibil ca acesta sa fie motivul pentru care prețurile sunt la acest nivel. În mod ideal, volatilitatea reînnoită și acțiunea constructivă a prețurilor determină creșterea cererii de spațiu pe blocuri. Dacă nu, ar putea sugera un cadru mai precaut în săptămânile următoare.”

Analistul Tony Spilotro spune că evoluția Bitcoin după corecția de 50% față de ATH-ul din aprilie este extrem de similară cu cea din anii anteriori. Ca atare, se așteaptă la mișcare laterală a prețurilor în următoarele săptămâni, însă spune că șansele ca prețul BTC să scadă sub nivelul de 35.000$ sunt extrem de scăzute.

Un semnal pozitiv este faptul că, în ultima săptămână, prețurile criptomonedelor par să aibă un trend crescător. Atât Bitcoin, cât și ETH și restul altcoins au înregistrat creșteri procentuale între 18 și 25% în ultimele șapte zile.

  • Diseara incepand cu ora 18:30, Daniel Nita va fi live pe canalul de youtube.

Ike

Postari recente

Exchangeul de criptomonede TOKERO lansează de azi programul de fidelitate TOKERO PRO!

De astăzi ai șansa să faci parte din TOKERO PRO, un club select, plin de… Citeste mai mult

2 luni

5% din ETH disponibil a fost blocat în ETH2.0

Noua versiune PoS a rețelei Ethereum pare să evolueze cu pași rapizi. Conform ultimelor date,… Citeste mai mult

3 luni

Elizabeth Warren, crypto-sceptica Senatului american

Elizabeth Warren s-a dovedit a fi cea mai vocală crypto-sceptică din Senatul american. Într-o scrisoare… Citeste mai mult

3 luni

Leverage maxim de 20x pe Binance și FTX începând din această lună

Două dintre cele mai mai platforme de cripto au decis să impună limite când vine… Citeste mai mult

3 luni

Surse anonime: Amazon planifică să accepte plata cu BTC până la sfârșitul anului

O sursă nenominalizată citată de revista CityAM susține că gigantul de e-commerce Amazon va integra… Citeste mai mult

3 luni

Cărți despre Bitcoin – pentru copii, incepatori si avansati!

Bitcoin a devenit un subiect atât de discutat, încât au fost publicate cărți inclusiv pentru… Citeste mai mult

3 luni