CEO-ul Morgan Creek Digital, Anthony Pompliano, a publicat o comparație între performanța Bitcoin față de acțiunile bursiere. În 2019, prețul BTC a crescut cu 111% și se tranzacționează în prezent la aproximativ 8700$. Între timp, acțiunile bursiere au crescut cu doar 12% în aceeași perioadă.
Stocks are up 12% in 2019.
Bitcoin is up 111% in 2019.#GetOffZero and get in the game. 🔥— Anthony Pompliano 🌪 (@APompliano) May 24, 2019
Mati Greenspan de la eToro a subliniat că în perioada aprilie-mai, BTC a crescut cu 2000$. El a subliniat că în prezent, o creștere de 200$ a Bitcoin poate forte ușor să se tranforme într-o creștere de 2000$.
Investitorii pe bursă sunt epuizați
Tim Draper a susținut de asemenea că investitorii de pe bursă suferă de epuizare după listarea unor companii precum Uber. Miliardarul a afirmat de asemenea că nu se așteaptă ca prețul acțiunilor în companiile populare să crească semnificativ. El apreciază ca valoarea acestora să crească cu maxim 10-20% în acest an.
Cripto-entuziaștii însă nu dau semne de oboseală. Dimpotrivă, sentimentele de pe piața cripto au căpătat o nunață pozitivă. Acest lucru a fost demonstrat de evoluția Bitcoin din luna mai – cu toate că au existat câteva corecții, per ansmablu BTC s-a menținut în jurul valorii de 8000$.
Bitcoin reprezintă o diversificare a portofoliilor
Mark Yusko, managerul Morgan Creek Capital, a descris Bitcoin ca o metodă de diversificare a portofoliilor de investiții. Mulți comentatori au susținut că BTC ar trebui să reprezinte măcar 1% din portofoliile investitorilor.
Yusko a susținut opinia lui Pompliano – Bitcoin este un pariu de investiții mai bun decât acțiunile. Încă de la începutul lui 2019, Yusko a subliniat potențialul Bitcoin, numindu-l cea mai mare oportunitate de bogăție din prezent.
Hedge fund vet @MarkYusko says bitcoin is a better bet than stocks. pic.twitter.com/mbnwGJUmNi
— CNBC's Fast Money (@CNBCFastMoney) May 22, 2019
Viitor întunecat pentru burse
Potențialul Bitcoin va deveni și mai relevant odată cu declinul piețelor bursiere. Potrivit lui Yusko, Fedeal reserve, banca centrală americană, se pregătește de reducerea ratelor dobânzilor. Acest fenomen indică apariția unei slăbiciuni economice.
Băncile centrale din întreaga lume, din Japonia în Australia și chiar Banca Centrală Europeană (BCE) sunt, de asemenea, pe cale de a adopta politici monetare similare.
Istoria arată că reducerile ratei dobânzilor are tendința de a conduce la slăbiciunea pieței, după cum s-a observat în 2001 și în 2008.
Pentru investitorii precum Travis Kling de la Ikigai Asset Management și Max Keizer, BTC reprezintă o acoperire împotriva riscurilor de pe urma unor astfel de politici „iresponsabile” ale băncilor centrale.