Contextul macroeconomic și noi reglementări pe piața asiatică afectează prețul criptomonedelor

Piața cripto a suferit o ușoară scădere în ultimele 24 de ore pe fondul știrilor internaționale ce afectează această industrie. Mai întâi, Federal Reserve a prezentat planurile cu privire la rata dobânzilor și a așteptărilor cu privire la inflația din SUA. Ulterior, autoritățile din Coreea de Sud au început să pună presiune pe exchange-urile locale pentru a se alinia unor reglementări mult mai dure.

Fed planifică să crească rata dobânzii și se așteaptă la o inflație crescută

În întâlnirea de miercuri, președintele Federal Reserve, Jerome Powell, a prezentat planurile de viitor ale autorității economice. Mai întâi, Fed planifică să crească rata dobânzii de două ori în 2023, mult mai curând decât se aștepta piața. Pentru perioada viitoare, banca centrală americană se așteaptă ca inflația să crească de la 2% la 3.4% și la o rată a șomajului de 4.5% la sfârșitul anului.

Declarațiile au provocat o scădere a indicelor bursiere și a prețului Bitcoin de la 41.300 la 38.200$ în cursul zilei de ieri. Cu toate acestea, BTC a recuperat destul de repede și se tranzacționează în prezent la 39.300$.

Îngrijorarea investitorilor cu privire la creșterea inflației i-ar putea determina să cumpere mai mult Bitcoin pentru a se proteja de efectele macroeconomice.

Coreea de Sud impune reglementări dure pentru exchange-uri

Altcoins au avut însă de suferit pe fondul noilor reglementări impuse de autoritățile din Coreea de Sud pentru exchange-urile cripto. Noile reguli sunt mult mai dure și obligă platformele să delisteze o serie de tokenuri de mare risc. În ultima săptămână, Upbit a eliminat cinci tokenuri, Huobi Korea a delistat tokenul Huobi iar Coinbit a suspendat tranzacționarea a opt criptomonede și a pus alte 28 în categoria ”tokenuri de mare risc”.

TradingView – Aliatul tau in trading!

Noile reglementări obligă exchange-urile să deschidă conturi pentru utilizatori la bănci, însă multe instituții financiare coreene sunt reticente în colaborarea cu piața cripto. Doar patru exchange-uri din cele 200 ce activează în Coreea de Nord discută în prezent cu băncile pentru a îndeplini aceste cerințe.

Această situație ar putea afecta sever activitatea de pe piața cripto asiatică și ar putea avea impact negativ asupra prețurilor cripto.

Ike

Postari recente

Cathie Wood, Elon Musk și Jack Dorsey discută despre beneficiile Bitcoin

În cadrul podcastului ”The ₿ Word”, trei personalități populare în comunitatea cripto au explicat ce… Citeste mai mult

22 de ore

Lansarea unei criptomonede – un instrument de marketing pentru un produs sau serviciu!

Pentru cei care decid să profite la maxim de oportunitățile oferite de tehnologia blockchain, lansarea… Citeste mai mult

2 zile

Sa construiesti este foarte profitabil, iar aplicația descentralizată este noul trend!

Unul dintre cei mai folosiți termeni din ecosistemul crypto este Dapps – acestea sunt aplicații… Citeste mai mult

3 zile

Shaorma cu de toate! Piata crypto in prima jumatate a anului 2021

Prima parte a anului 2021 a fost un rollercoaster de activitate pe piața cripto, marcat… Citeste mai mult

4 zile

Rețeaua Lightning a crescut cu 42% in 2021

Rețeaua Bitcoin Lightning a depășit marti 1.500 BTC pentru prima dată, cu peste 45.000 de… Citeste mai mult

o lună

Muncitorii din Xiong’an primesc salariile în yuan digital

China continuă să extindă utilizarea noului său CBDC în zona Xiong’an. Conform rapoartelor din presa… Citeste mai mult

o lună