Ce se întâmplă pe piața cripto în timpul unei corecții?

Săptămâna trecută, Bitcoin a înregistrat o corecție de preț de aproape 50%, iar altcoins i-au urmat în mare parte exemplul. Săptămâna aceasta, prețurile au început deja să recupereze, dar este interesant de observat ce anume s-a întâmplat în această perioadă.

Scăderea de preț a Bitcoin a determinat o creștere masivă a fluxului de Bitcoin pe exchange-uri. Analistul Delphi Digital Nick Pappageorge a evidențiat faptul că în mai puțin de o oră, peste 20.000 BTC au fost puși în vânzare pe aceste platforme. Acesta este cel mai mare nivel al influxului din martie 2020.

Ben Lilly de la Jarvis Labs a arătat că, începând cu data de 11 mai, minerii și unii deținători de cantități mari de Bitcoin au început să vândă criptomonede. În cea mai mare parte, a fost vorba de cei care cumpăraseră BTC în decembrie 2020 și aprilie 2021.

Investitorii experimentați au profitat de oportunitate

Investitorii experimentați au profitat de șansa de a acumula BTC la o reducere de 50%, iar numărul de adrese care cumpără Bitcoin a atins noi maxime istorice. Pe 24 mai 2021, 545.115 de adrese au început să acumuleze BTC, conform statisticilor Glassnode.

În plus, raportul Delphi Daily realizat de Ashwath Balakrishnan a evidențiat „creșterea bruscă” a cantității de stablecoins de pe piață. Volumul de stablecoins a crescut de la 15 miliarde la aproape 21 miliarde în ultimele 5 zile. Acest lucru semnalează că există în continuare investitori pregătiți să achiziționeze criptomonede pe piață, un semnal pozitiv pentru viitorul apropiat.

TradingView – Aliatul tau in trading!

Analistul PlanB a subliniat de asemenea că volatilitatea Bitcoin din această perioadă se încadrează perfect în modelul său stock-to-flow (S2F). Ca atare, este de părere BTC își va continua traiectoria ascendentă pe termen lung, indiferent de corecțiile de preț înregistrate pe parcurs.

Ike

Postari recente

Exchangeul de criptomonede TOKERO lansează de azi programul de fidelitate TOKERO PRO!

De astăzi ai șansa să faci parte din TOKERO PRO, un club select, plin de… Citeste mai mult

3 săptămâni

5% din ETH disponibil a fost blocat în ETH2.0

Noua versiune PoS a rețelei Ethereum pare să evolueze cu pași rapizi. Conform ultimelor date,… Citeste mai mult

2 luni

Elizabeth Warren, crypto-sceptica Senatului american

Elizabeth Warren s-a dovedit a fi cea mai vocală crypto-sceptică din Senatul american. Într-o scrisoare… Citeste mai mult

2 luni

Leverage maxim de 20x pe Binance și FTX începând din această lună

Două dintre cele mai mai platforme de cripto au decis să impună limite când vine… Citeste mai mult

2 luni

Bitcoin recuperează temporar nivelul de 40.000$

În cursul zilei de ieri, prețul Bitcoin a crescut peste 40.000 de dolari pentru prima… Citeste mai mult

2 luni

Surse anonime: Amazon planifică să accepte plata cu BTC până la sfârșitul anului

O sursă nenominalizată citată de revista CityAM susține că gigantul de e-commerce Amazon va integra… Citeste mai mult

2 luni