Elon Musk: Tesla nu vinde Bitcoin-ul detinut

Piața cripto pare să beneficieze de un avânt pozitiv la începutul acestei săptămâni. Pretul Bitcoin a înregistrat o creștere de 12% în ultimele 24 de ore, în timp ce restul altcoins de top au crescut cu aproximativ 7%.

Evoluția se datorează probabil faptului că Elon Musk a început din nou să discute despre Bitcoin, după o săptămână în care s-a abținut să menționeze criptomonedele.

Tesla nu vinde Bitcoin-ul detinut

Mai exact, Elon a susținut că Tesla nu are în plan să lichideze deținerile de Bitcoin și că va începe din nou să accepte această metodă de plată când minerii Bitcoin vor confirma că folosesc energie regenerabilă:

”Când va exista confirmarea utilizării energiei verde de către mineri cu tendințe pozitive în viitor, Tesla va reîncepe să accepte Bitcoin.”

Tweet-ul de duminică al lui Musk a fost un răspuns la acuzațiile de manipulare a pieței aduse de CEO-ul Sygnia, Magda Wierzycka. Într-un articol postat de Cointelegraph, Wierzycka a susținut că Elon a manipulat prețul Bitcoin pentru a vinde criptomonedele achiziționate de Tesla la preț mare.

Musk a negat acuzațiile, subliniind că Tesla a vândut doar câteva monede în aprilie pentru a testa lichiditatea de pe piață:

„Acest lucru este incorect. Tesla a vândut doar ~ 10% pentru a confirma că Bitcoin ar putea fi lichidat cu ușurință fără a afecta piața”

se menționează în mesaj.

În orice caz, tweet-ul lui Elon Musk a avut un efet pozitiv asupra prețului – Bitcoin se tranzacționează în prezent la aproximativ 39.200$, o creștere de 12% în ultimele 24 de ore.

Unii analiști sunt de părere că BTC are șanse să crească în continuare dacă reușește să mențină nivelul de suport de 38.000$.

TradingView – Aliatul tau in trading!

Analiștii JP Morgan sunt însă pesimiști și avertizează că piața futures Bitcoin arată o scădere a interesului instituțional pentru criptomonedă:

„Credem că retragerea din ultimele săptămâni este un semnal negativ care indică intrarea într-o piață a urșilor pentru Bitcoin. Aceasta este o evoluție neobișnuită și o reflectare a cât de slabă este cererea de Bitcoin în acest moment din partea investitorilor instituționali care tind să utilizeze contracte futures reglementate CME pentru a câștiga expunere la Bitcoin”

se menționează în raportul JPMorgan.

Alte bănci de investiții, precum Goldman Sachs și Morgan Stanley spun însă că cererea pentru produse financiare bazate pe Bitcoin rămâne la un nivel ridicat.

Ike

Postari recente

Sa construiesti este foarte profitabil, iar aplicația descentralizată este noul trend!

Unul dintre cei mai folosiți termeni din ecosistemul crypto este Dapps – acestea sunt aplicații… Citeste mai mult

21 de ore

Shaorma cu de toate! Piata crypto in prima jumatate a anului 2021

Prima parte a anului 2021 a fost un rollercoaster de activitate pe piața cripto, marcat… Citeste mai mult

2 zile

Rețeaua Lightning a crescut cu 42% in 2021

Rețeaua Bitcoin Lightning a depășit marti 1.500 BTC pentru prima dată, cu peste 45.000 de… Citeste mai mult

o lună

Contextul macroeconomic și noi reglementări pe piața asiatică afectează prețul criptomonedelor

Piața cripto a suferit o ușoară scădere în ultimele 24 de ore pe fondul știrilor… Citeste mai mult

o lună

Muncitorii din Xiong’an primesc salariile în yuan digital

China continuă să extindă utilizarea noului său CBDC în zona Xiong’an. Conform rapoartelor din presa… Citeste mai mult

o lună

Bitcoin depășește 40.000$, dar analiștii nu sunt siguri în ce direcție se îndreaptă

În cursul zilei de ieri, prețul Bitcoin a depășit valoarea de 40.000$ și se tranzacționează… Citeste mai mult

o lună