Moneda bitcoin se tranzacționează în acest moment puțin peste 4000 de dolari (15762 RON). Ne aflăm într-o perioadă de consolidare pe termen scurt. Urșii domină deocamdată piața. Dacă reușesc să pună presiune suficientă pe preț și să scadă sub 4000 de dolari, atunci am putea să vedem o scădere mai mare, până la 3800 de dolari.
Luna aceasta bitcoinul a atins maxime de 4400 de dolari. Mai bine de o săptămână am avut pe piață condiții de supracumpărare. Abia ieri, oscilatorul RSI a scăzut sub 70. Cifre RSI peste 70 arată o supraevaluare a prețului, în timp ce sub 30 arată o subevaluare. În acest moment, valoarea RSI este de 64,17.
În ultimele zile, momentumul a fost în scădere, iar acum merge e orizontală, cu o ușoară creștere de câteva puncte.
Și media de preț pe ultimele 100 de zile este (SMA100) se află deasupra mediei pe 200 de zile (SMA200), în raport divergent.
Toți acești indicatori ar putea să atragă traderi pe piață în următoarea perioadă. Este greu de spus dacă mișcarea taurilor ar putea să fie suficientă să ridice prețul.
Încă de săptămâna trecută se înregistrează candele roșii scurte, în trepte de câte 30-40 de dolari.
Deocamdată avem câteva nivele de rezistență – primul, pe termen scurt, se află la 4080$ și este mai fragil. Mai important este însă cel care derivă din SMA (media de preț simplă) pe ultimele 100 de ore, la 4100 de dolari.
Ca suport, avem un prag major la 4000 de dolari. Prețul s-ar putea lovi de suport și ar putea să ricoșeze înapoi la valori mai mari. Ar fi de dorit un stop-loss la această sumă. Dacă prețul sparge 4000 de dolari, atunci ar putea să fugă la următorul prag de 3800 și, în cazul unei corecții majore, la 3500.
În paralel, bitcoin cash, bifurcația bitcoinului de la începutul lunii, a crescut peste 800 de dolari. În mod surprinzător, moneda are susținere și din partea schimburilor. Cu noul val de utilizatori noi pe piața bitcoin, este ușor să credem că s-a creat și o oarecare confuzie pe piață.