Trendul descendent continua – POS castiga teren in fata POW

În ultimele câteva zile, prețul Bitcoin a scăzut în mod aproape constant, ajungând până la 42.217$ în această dimineață. Majoritatea celorlalte criptomonede i-au urmat exemplul, cu ETH coborând la 3.300$ și altcoins înregistrând scăderi de 10-20% în ultimele 24 de ore.

În același timp, rata de hash a rețelei Bitcoin a început din nou să scadă, deoarece regiunea Sichuan din China se confruntă cu noi pene de curent.

TradingView – Aliatul tau in trading!

Trendul descendent, declansat de Tesla

Trendul descendent a început după ce Tesla a anunțat că nu va mai accepta Bitcoin ca metodă de plată săptămâna trecută. CEO-ul Tesla, Elon Musk, a citat îngrijorări cu privire la consumul de energie al rețelei.

Vineri, Square a anunțat de asemenea că nu are planuri să mai achiziționeze BTC. În ciuda acestui fapt, CEO-ul Square, Jack Dorsey, a declarat:

”Bitcoin schimbă TOTUL în bine. Noi vom continua să-l sprijinim în procesul de îmbunătățire”.

În aprilie, Square a oferit 10 milioane de dolari pentru inițiativa Bitcoin Clean Energy pentru a sprijini utilizarea energiei regenerabile în minarea criptomonedei.

Criptomonedele POS castiga teren

Dezbaterea cu privire la consumul de curent al rețelelor a avut consecințe pozitive pentru unele altcoins. Per ansamblu, criptomonedele PoS au avut o evoluție mai bună decât cele PoW în ultimele zile. De exemplu, Cardano (ADA) a înregistrat un nou preț record duminică, de 2.46$. La rândul său, Polkadot (DOT) a atins un nou ATH de aproape 50$ în cursul zilei de sâmbătă.

Așadar, săptămâna aceasta se anunță a fi una extrem de volatilă pentru piața cripto. Unii comentatori l-au acuzat pe Elon Musk că se folosește de influența pe care o are pe piața cripto pentru a genera haos. Chiar și așa, BTCTreasuries.org, citat de Bitcoin Magazine, a anunțat că investitorii instituționali au achiziționat peste 250.000 BTC în ultima lună, în valoare de aproximativ 10 miliarde de dolari.

În ciuda scăderii masive a prețului din ultimele zile, Tom Lee de la Fundstrat, este optimist cu privire la BTC pe termen mediu. Analistul a declarat recent Business Insider că vede Bitcoin ajungând la 100.000-125.000 de dolari până la sfârșitul anului 2021.

Ike

Postari recente

Exchangeul de criptomonede TOKERO lansează de azi programul de fidelitate TOKERO PRO!

De astăzi ai șansa să faci parte din TOKERO PRO, un club select, plin de… Citeste mai mult

3 săptămâni

5% din ETH disponibil a fost blocat în ETH2.0

Noua versiune PoS a rețelei Ethereum pare să evolueze cu pași rapizi. Conform ultimelor date,… Citeste mai mult

2 luni

Elizabeth Warren, crypto-sceptica Senatului american

Elizabeth Warren s-a dovedit a fi cea mai vocală crypto-sceptică din Senatul american. Într-o scrisoare… Citeste mai mult

2 luni

Leverage maxim de 20x pe Binance și FTX începând din această lună

Două dintre cele mai mai platforme de cripto au decis să impună limite când vine… Citeste mai mult

2 luni

Bitcoin recuperează temporar nivelul de 40.000$

În cursul zilei de ieri, prețul Bitcoin a crescut peste 40.000 de dolari pentru prima… Citeste mai mult

2 luni

Surse anonime: Amazon planifică să accepte plata cu BTC până la sfârșitul anului

O sursă nenominalizată citată de revista CityAM susține că gigantul de e-commerce Amazon va integra… Citeste mai mult

2 luni