Două entități de hackeri au furat peste 1 miliard de dolari in criptomonede

Un raport realizat de Chainalysis a relevat că două grupuri de hackeri au furat peste 1 miliard de dolari în criptomonede.

Cele două entități au fost denumite Alpha și Beta în analiză și au primit majoritarea criptomonedelor furate. Economistul șef al Chainalysis, Philip Gradwell, este de părere că cele două entități sunt încă active.

Raportul susține că Alpha este “o organizație uriașă și strict controlată, parțial motivată de scopuri nemonetare”. Beta este o organizație mai mică și mai puțin organizată, concentrată puternic pe bani. Chainalysis apreciază că fondurile au fost transferate în medie de aproximativ 5.000 de ori pentru a le ascunde proveniența. Ulterior, acestea sunt convertite în numerar prin intermediul exchange-urilor.

Cele două grupuri hackeri au furat în mod diferit

Alpha începe să transfere criptomonedele de la adresă la adresă imediat. Beta tinde să aștepte până la 18 luni, asteptand publicitatea din jurul atacului să dispară. Raportul menționează că Alpha convertește aproximativ 75% din fonduri în cash în termen de o lună. Cealalată grupare, Beta, încasează 50% în doar câteva zile după perioada de așteptare autoaplicată.

Aceste fonduri trec uneori prin exchange-uri reglementate. Gradwell a explicat că după atâtea transferuri, chiar și acele schimburi cu structuri de combatere a spălării banilor au dificultăți în a observa că au primit fonduri din surse suspecte.

Atacurile de tip phishing și compromiterea platformelor exchange au crescut semnificativ în ultimii ani. Cu cât mai mulți oameni se implică în această activitate, cu atât mai multe ținte pentru actori rău-voitori apar.

Deși analiza Chainalysis nu aduce dovezi concrete cu privire la concluziile extrase, metodele de spălare a fondurilor sunt des intalnite in ecosistemul cripto. Frecvența incidentelor relevă necesitatea de implementare a unor măsuri de protecție mai bune.

Recent, un link către un site de phishing ce clonează LocalBitcoins a fost plasat pe forumul oficial LocalBitcoins, dar atacul a fost oprit de atunci.

Ike

Vezi comentarii

Postari recente

Beehive token – o noua metodă de susținere a populației de albine

Multiple organizații au avertizat că populația de albine scade la o rată alarmantă în toată lumea. Declinul global al numărului… Citeste mai mult

11 ore

Bitcoin ajunge la 12.000$ pe Kraken din cauza unui bug

Sâmbătă (13 septembrie 2019), platforma Kraken s-a confruntat cu un bug ce a permis unor urilizatori să cumpere Bitcoin (BTC)… Citeste mai mult

15 ore

Atenție la extensiile de browser, avertizează CEO-ul Casa

Extensiile de browser pot ajuta escrocii să fure criptomonede, a avertizat CEO-ul companiei de securitate Casa, Jeremy Welch. În cadrul prezentării ținute… Citeste mai mult

20 de ore

Pictorul Lincoln Townley vinde 19 lucrări pe 490 BTC

Presa britanică a confirmat că artistul londonez Lincoln Townley a vândut 19 dintre lucrările sale pentru 490 de Bitcoin unui… Citeste mai mult

4 zile