Categorii: Securitate

Exchange-ul OKex a anulat tranzacțiile cu bitcoin de vineri

Vineri, exchange-ul OKex, aflat în Hong Kong, s-a confruntat cu o situație neobișnuită: prețul contractelor futures BTC a scăzut până la 4,755$, deși media pieței a rămas undeva la 7000. Această scădere a provocat un val de lichidări din partea deținătorilor de astfel de contracte, cu pierderi foarte mari.

Comunitatea reacționat imediat pe platformele de social media, existând inclusiv o situație cu un utilizator care a amenințat cu sinuciderea din cauza faptului că pierduse exchivalentul a aproximativ 1,8 milioane de dolari. Unii membri au acuzat exchange-ul că a încercat manipularea prețului bitcoin prin tranzacționarea de contracte futures.

Exchange-ul a blocat tranzacțiile pentru câteva ore iar ulterior a anunțat un roll-back pentru intervalul orar 4:47 AM și 6:30 AM Hong Kong Time, perioada în care au avut loc tranzacțiile suspicioase. În prezent, situația s-a normalizat, însă utilizatorii sunt în continuare nemulțumiți de lipsa de control pe care exchange-ul o are asupra situațiilor de acest tip, în care manipulările pieței pot provoca pierderi majore nejustificate.

De altfel, repezentanții OKEx au spus ca a fost vina unor utilizatori care au incercat sa manipuleze pretul, prin executia mai multor vanzari.

Cu un volum de tranzacții zilnice de aproximativ 1,3 miliarde de dolari, OKEx este al patrulea exchange de criptomonede din lume.

Acesta este un caz in care nu vrei sa fi prins. Investitiile in cripto au un coeficient de risk foarte mare, iar tranzactionarea pe leverage si mai mare. Documentati-va bine inainte sa investiti. Mereu v-am spus si voi continua sa va spun.

Nu investiti mai mult decat va permiteti sa pierdeti.

Ike

Postari recente

Chainlink investește mai mult decât Ethereum pentru dezvoltarea rețelei

Un raport publicat de Flipside Crypto arată că Chainlink investește mai mult decât Ethereum în… Citeste mai mult

3 zile

Organizatie autonoma descentralizata – proiectul Aragon

Unul dintre motivele care au alimentat dezvoltarea explozivă a criptomonedelor și a tehnologiei blockchain este… Citeste mai mult

3 zile

Orase inteligente si Blockchain

In perioada 22 – 26 iunie, a avut loc Smart Cities Days 2020. Un eveniment… Citeste mai mult

6 zile

Este Bitcoin Vault o schema Ponzi sau nu?

Acum cateva luni cineva mi-a atras atentia asupra unui proiect crypto numit Bitcoin Vault. BTCV… Citeste mai mult

2 săptămâni

Va depăși prețul criptomonedei Ethereum maximul istoric de 1400$ in umatorul interval de timp?

Prețul criptomonedei Ethereum a avut o evoluție cel puțin interesantă și destul de similară cu… Citeste mai mult

2 săptămâni

Trump catre Secretarul Trezoreriei „Go After Bitcoin”

Cartea fostului Consilier pe Securiatate Nationala John Bolton, „Camera unde s-a întâmplat”, dezvaluie detalii picante… Citeste mai mult

2 săptămâni