Chainalysis susține că 64% dintre recompensele de ransomware sunt spălate prin exchange-uri

Compania de analiză Chainalysis a descoperit că 64% dintre fondurile obținute din recompensele de ransomware implică spălarea banilor prin intermediul exchange-urilor cripto.

Un atac ransomware implică infectarea unei ținte cu malware și cererea unei răscumpărari – frecvent exprimată în criptomonede. Dacă plata este efectuată, este livrat un instrument decriptor care ajută victimele să recupereze accesul la date.

Chainalysis a identificat 38 de platforme exchange (nenominalizate) care au primit fonduri direct de la o adresă asociată unui atac ransmoware.

În plus față de strategiile de cash-out, Chainalysis a identificat, de asemenea, o schimbare în peisajul amenințărilor de răscumpărare. Anterior, erau infectați un număr mare de victime și erau solicitate sume mici ca răscumpărare pentru a decripta fișierele. Tendințele recente indică o concentrare a atacurilor către ținte cu date sensibile din punct de vedere legal sau politic. Valoarea răscumpărărilor cerute a crescut de asemenea.

Tether se lansează și pe blockchain-ul EOS

La câteva luni după lansarea pe blockchain-ul TRON, Tether a anunțat că se lansează și în rețeaua EOS. Factorii care au justificat decizia a fost procesarea rapidă a tranzacțiilor și o scalabilitate sporită a blockchain-ului EOS.

La începutul anului 2018, Tether a făcut upgrade de la protocolul Omni la rețeaua Ethereum, justificat de taxe mai mici și timpi de tranzacționare mai rapizi.

În ciuda controverselor multiple din jurul companiei și a partenerului Bitfinex, USDT rămâne în continuare cea mai folosită criptomonedă stabilă de pe piață. În prezent, USDT are un market cap de peste 3.1 miliarde de dolari.

Accesul la Binance DEX, restricționat pentru utilizatorii din 29 de țări

Exchange-ul descentralizat (DEX) dezvoltat de Binance va bloca accesul utilizatorilor din 29 de țări începând cu 1 iulie. Un mesaj ce informează utilizatorii despre restricție apare atunci când platforma este acesată de un IP din aceste regiuni.

Mesajul care apare pe platformă indică:

„Se pare că accesați www.binance.org dintr-o adresă IP aparținând uneia dintre următoarele țări:
SUA, Albania, Belarus, Bosnia, Birmania, Republica Centrafricană, Republica Democratică Congo, Republica Populară Democrată Coreeană, Coasta de Fildeș, Crimeea din Ucraina, Croația, Cuba, Herțegovina, Liberia, Libia, Macedonia, Moldova, Serbia, Somalia, Sudan, Sudanul de Sud, Siria, Venezuela, Yemen sau Zimbabwe. Tranzacționarea și accesarea interfeței portofel prin intermediul site-ului vor fi blocate pentru utilizatorii cu adrese IP din țările menționate mai sus.”

Rata de hash și dificultatea de minare Bitcoin, în creștere

Dificultatea de minare din rețeaua Bitcoin a atins valoarea record de 7.46 trilioane, în timp ce rata de hash se apropie de 58 milioane TH/s. Cele două aspecte sunt interconectate, deoarece cu cât mai mulți mineri sunt activi în rețea, cu atât mai greu de minat este Bitcoin.

Evoluția este importantă, în contextul în care industria de minare a înregistrat dificultăți mari în ultimul trimestur al lui 2018. Odată cu creșterea prețului Bitcoin peste pragul de 8000$, fermele de minare sunt din nou profitabile.

În perioada următoare, se va deschide cea mai mare fermă de minare din Europa de Est.