Luna noiembrie pe piata crypto a început cu un incident de securitate al platformei BitMEX. Exchange-ul a trimis accidental o notificare pe e-mail ce a inclus adresele a peste 30.000 de utilizatori.

Gafa a afectat reputația platformei de derivative crypto, care a înregistrat o scădere în volume în ultimele luni.

Binance însă pare să fie pregătită să profite de ocazie – exchange-ul a înregistrat creșteri semnificative a volumelor futures BTC, ajungând la 2.7 miliarde de dolari în luna noiembrie. De asemenea, a anunțat lansarea futures ETH la sfârșitul acestei luni.

Bitmain vs Canaan Creative

Un alt scandal ce a atras atenția comunității cripto a fost cel legat de co-fondatorul Bitmain, Micree Zhan. Acesta a fost concediat abrupt de CEO-ul companiei, Jihan Wu. Situația din interiorul celui mai mare producător de hardware de minare cripto este tensionată, cu amenințări de acțiuni legale.

Aparent, unul dintre subiectele ce au generat neînțelegeri între fondatori este o eventuală listare pe bursă în SUA. Au circulat zvonuri că Bitmain ar fi depus documentația necesară pentru un IPO, dar informația nu a fost confirmată oficial.

Rivalul Canaan Creative, însă, a demonstrat că nu este momentul potrivit pentru un IPO. Compania a reușit să strângă doar 90 de milioane de dolari după listarea pe bursă în SUA, deși planul inițial era să strângă 400 milioane de dolari.

Luna noiembrie pe piata crypto aduce scaderi de pret

Luna aceasta, Bitcoin a scăzut de la 9.500$ până la un minim de 6.600$ spre sfârșitul lunii. Au existat temeri că minerii cripto vor abandona din nou din cauza scăderii profitabilității. În plus, autoritățile chineze au anunțat măsuri de control asupra fermelor de minare și a exchange-urilor cripto din China. Industria de minare pare însă să nu fie afectată – mai multe ferme de minare de dimensiuni mari se construiesc în prezent în Statele Unite.

În ce privește proiectele românești, tokenul Elrond (ERD) a fost integrat în portofelul Galaxy S10, iar utilizatorii au acces și la dApps construite pe acest blockchain.

Goana după Bitcoin a lansat de asemenea o inițiativă educativă pentru cei interesați de criptomonede și blockchain. În fiecare joi (saptamana asta este o exceptie si se tine miercuri) sunt organizate prezentări și discuții pe diferite teme, la care participă antreprenori și investitori români de pe piața cripto.

Ike

Postari recente

Peste 10.000 de companii blockchain inființate în China în șase luni

Platforma de date LongHash a anuntat că sectorul blockchain din China a crescut substanțial în… Citeste mai mult

18 ore

Auchan Romania utilizează blockchain în rețeaua de aprovizionare

Rețeaua de hypermarketuri Auchan din România a început să utilizeze tehnologia blockchain pentru aprovizionare. Este… Citeste mai mult

23 de ore

Vulnerabilitate Ledger care ar putea duce la pierderea de Bitcoin

Un raport publicat de dezvoltatorul Mohammed Nokhbeh de la Liquality a descris o vulnerabilitate a… Citeste mai mult

4 zile

Atac de 51% asupra rețelei ETC, cu profit de 5 milioane de dolari

Conform unei analize realizate de firma Bitquery , în perioada 31 iulie-1 august a avut… Citeste mai mult

5 zile

Proiectul Cosmos – internetul blockchain-urilor

Proiectul Cosmos caută să rezolve problema comunicării între diferitele tipuri de blockchain-uri, pentru a genera… Citeste mai mult

5 zile

Membrii ai congresului SUA solicită IRS să sprijine sistemul de staking

Patru membrii ai congresului SUA au trimis o scrisoare IRS pentru a solicita autorității de… Citeste mai mult

6 zile