Luna noiembrie pe piata crypto a început cu un incident de securitate al platformei BitMEX. Exchange-ul a trimis accidental o notificare pe e-mail ce a inclus adresele a peste 30.000 de utilizatori.

Gafa a afectat reputația platformei de derivative crypto, care a înregistrat o scădere în volume în ultimele luni.

Binance însă pare să fie pregătită să profite de ocazie – exchange-ul a înregistrat creșteri semnificative a volumelor futures BTC, ajungând la 2.7 miliarde de dolari în luna noiembrie. De asemenea, a anunțat lansarea futures ETH la sfârșitul acestei luni.

Bitmain vs Canaan Creative

Un alt scandal ce a atras atenția comunității cripto a fost cel legat de co-fondatorul Bitmain, Micree Zhan. Acesta a fost concediat abrupt de CEO-ul companiei, Jihan Wu. Situația din interiorul celui mai mare producător de hardware de minare cripto este tensionată, cu amenințări de acțiuni legale.

Aparent, unul dintre subiectele ce au generat neînțelegeri între fondatori este o eventuală listare pe bursă în SUA. Au circulat zvonuri că Bitmain ar fi depus documentația necesară pentru un IPO, dar informația nu a fost confirmată oficial.

Rivalul Canaan Creative, însă, a demonstrat că nu este momentul potrivit pentru un IPO. Compania a reușit să strângă doar 90 de milioane de dolari după listarea pe bursă în SUA, deși planul inițial era să strângă 400 milioane de dolari.

Luna noiembrie pe piata crypto aduce scaderi de pret

Luna aceasta, Bitcoin a scăzut de la 9.500$ până la un minim de 6.600$ spre sfârșitul lunii. Au existat temeri că minerii cripto vor abandona din nou din cauza scăderii profitabilității. În plus, autoritățile chineze au anunțat măsuri de control asupra fermelor de minare și a exchange-urilor cripto din China. Industria de minare pare însă să nu fie afectată – mai multe ferme de minare de dimensiuni mari se construiesc în prezent în Statele Unite.

În ce privește proiectele românești, tokenul Elrond (ERD) a fost integrat în portofelul Galaxy S10, iar utilizatorii au acces și la dApps construite pe acest blockchain.

Goana după Bitcoin a lansat de asemenea o inițiativă educativă pentru cei interesați de criptomonede și blockchain. În fiecare joi (saptamana asta este o exceptie si se tine miercuri) sunt organizate prezentări și discuții pe diferite teme, la care participă antreprenori și investitori români de pe piața cripto.

Ike

Postari recente

Exchangeul de criptomonede TOKERO lansează de azi programul de fidelitate TOKERO PRO!

De astăzi ai șansa să faci parte din TOKERO PRO, un club select, plin de… Citeste mai mult

2 luni

5% din ETH disponibil a fost blocat în ETH2.0

Noua versiune PoS a rețelei Ethereum pare să evolueze cu pași rapizi. Conform ultimelor date,… Citeste mai mult

3 luni

Elizabeth Warren, crypto-sceptica Senatului american

Elizabeth Warren s-a dovedit a fi cea mai vocală crypto-sceptică din Senatul american. Într-o scrisoare… Citeste mai mult

3 luni

Leverage maxim de 20x pe Binance și FTX începând din această lună

Două dintre cele mai mai platforme de cripto au decis să impună limite când vine… Citeste mai mult

3 luni

Bitcoin recuperează temporar nivelul de 40.000$

În cursul zilei de ieri, prețul Bitcoin a crescut peste 40.000 de dolari pentru prima… Citeste mai mult

3 luni

Surse anonime: Amazon planifică să accepte plata cu BTC până la sfârșitul anului

O sursă nenominalizată citată de revista CityAM susține că gigantul de e-commerce Amazon va integra… Citeste mai mult

3 luni