Exchange-ul cripto OKCoin s-a angajat să doneze până la 1000 de bitcoins dezvoltatorilor proiectelor bitcoin (BTC), bitcoin cash (BCH) și bitcoin Satoshi vision (BSV).

Inițiativa numită „Să construim Bitcoin împreună” va permite pasionaților de cripto să vină pe platforma OKCoin și să „voteze pentru ce proiect ar dori să primească o donație”.
În prezent, 1000 de Bitcoins valorează aproximativ 10,5 milioane de dolari.

vinde bitcoin

11 proiecte, 1000 de Bitcoins

În conformitate cu un raport publicat de ForkLog, compania a selectat 11 dezvoltatori și proiecte eligibile pentru a primi fonduri.

Dezvoltatorii Bitcoin Core enumerați pentru donații îi include pe Luke Dashjr, Ben Woosley, fanquake (Michael Ford), Sjors Provoost, Jonas Schnelli și Jimmy Song.

Pentru Bitcoin Cash, fondul este împărțit între cele trei implementări majore ale nodurilor: Bitcoin ABC, BCHD și Bitcoin Unlimited.

Pentru Bitcoin SV, comunitatea va avea două opțiuni: Asociația Bitcoin și CambrianSV, două companii care nu sunt asociate cu controversatul Craig Wright.

Utilizatorii OKCoin au posibilitatea de a accesa o pagină dedicată unde pot vota pentru proiectul preferat. Pentru fiecare vot înregistrat, exchange-ul va dona 0,02 BTC (sau echivalentul în BCH sau BSV) în numele votantului pentru proiectul selectat.

Campania se va derula până pe 27 septembrie, iar suma strânsă pentru fiecare proiect va fi împărțită și distribuită uniform între dezvoltatori și proiecte.

Reprezentanții OKCoin au declarat că proiectele selectate au fost „verificate” și au îndeplinit „specificațiile” inițiativei, fără a oferi detalii specifice.

„Intenția nu este de a stimula competiția dintre proiecte. În schimb, inițiativa își propune să evidențieze istoricul comun, diferitele abordări și poziții luate și să obțină sprijinul comunității față de cei concentrați pe construirea și avansarea proiectelor”,

a declarat OKCoin.