Compania de date Thomson Reuters Corporation cu sediul în Toronto a realizat un studiu cu privire la poziția instituțiilor financiare clasice față de piețele cripto, aratând că 20% dintre acestea intenționează să se implice în astfel de investiții în următorul an. Dintre aceștia, 70% vor face acest lucru în următoarele 3-6 luni.

Studiul a fost făcut pe 400 dintre clienții companiei, cea mai mare parte dintre aceștia fiind fonduri de investiții, manageri de active și departmanetele specializate în tranzacții ale marilor bănci. Thomson Reuters Corporation pune la dispoziție informații financiare clasice și date cu privire la piața cripto (inclusiv evaluări ale prețurilor BTC, BCH and ETH) pentru peste 300.000 de angajați în diverse instituții și firme.

Platforma Eikon gestionată de companie a început să includă date despre piața de cripto în luna martie 2018, decizie motivată de cererea de astfel de informații din partea clienților. De altfel, compania Thompson Reuters și-a manifestat interesul de a se menține la curent cu noile tehnologii încă de anul trecut, în iulie 2017 anunțând că a creat un incubator tehnologic care să susțină inovația în domeniul blockchain.

”Istoric vorbind, sectorul bancar a fost disprețuitor la adresa industriei cripto, denumindu-le o bulă, un instrument pentru activități infracționale sau lipsite de valoare. Studiul realizat de Thomson Reuters demonstrează că acest tip de declarații contrazic acțiunile lor – suntem martorii unei implicări graduale a instituțiilor pe piața criptomonedelor, ceea ce va genera creșterea adopției la nivel internațional”

a declarat Kevin Murcko, directorul exchange-ului Coinmetro.

”Decizia de a include monedele digitale în prtofolii este și una simbolică – dovedește că piața cripto începe să se maturizeze și arată că s-a depășit perioada în care criptomonede erau o nișă obscură.”, a adăugat acesta.

De altfel, multe instituții bancare și-au manifestat dorința de a profita de avântul monedelelor digitale, care au avantajul că nu sunt dependente de piața financiară clasică.