Comitetul prezidențial pentru a patra revoluție industrială (PCFIR) al Coreei de Sud cosideră că instituțiile financiare ar trebui să poată oferi derivate cripto.

Această propunere ar putea aduce criptomonedele în mainstream și ar sprijini adopția acestora.
Raportul publicat de Business Korea susține că tranzacțiile de criptomonede au crescut în toată lumea și „nu mai este posibilă oprirea tranzacțiilor cu cripto-active”.

OTC pentru investitorii institutionali

Comitetul a declarat că guvernul coreean ar putea urmări modelul autorităților de reglementare din SUA. Acestea au aprobat lansarea de produse derivative și a altor produse precum contractele futures legate de bitcoin. De asemenea, instituțiilor ar trebui să li se permită să ofere alte servicii asociate criptomonedelor, cum ar fi tranzacționarea.

“Guvernul coreean trebuie să permită treptat investitorilor instituționali să se ocupe de active digitale și să promoveze birouri de vânzare OTC dedicate comerțului investitorilor instituționali”,

a declarat comitetul în raport.

Pentru a sprijini o astfel de mișcare, sectorul fintech al națiunii ar trebui să dezvolte soluții de custodie pentru criptomonede. Este important sa se evite dependența de custodii străini, a declarat PCFIR.

A patra revoluție industrială – Bitcoin listat pe o bursa nationala

Propunerea comitetului este implementarea unui sistem de licențe sau un ghid de activitate dedicat exchange-urilor. În prezent, industria cripto este controlată în mod indirect, prin intermediul orientărilor oferite băncilor. De asemenea, Comisia de supraveghere financiară din Coreea de Sud caută să obțină autoritatea pentru a supraveghea direct companiile de exchange cripto.

Alte sugestii de la PCFIR au inclus, în special, faptul că bitcoin ar putea fi listat direct pe bursa națională Korea Exchange. De asemenea, termenii „criptomonede” și „monedă virtuală” pot fi reunite sub termenul umbrelă de active cripto.

PCFIR a fost înființat în 2017 pentru a oferi consultanță cu privire la politicile referitoare la noile tehnologii. Ajuta la stabilirea bazelor pentru noile industrii și servicii conexe.

CryptoZZ