Exchange-ul american Kraken a anunțat că a achiziționat exchange-ul australian Bit Trade. Acesta este cel mai vechi exchange cripto din Australia, înființat în anul 2013.

În perioada următoare, Bit Trade va continua să funcționeze sub propriul brand, cu echipa existentă. Jonathon Miller, liderul echipei, a fost numit directorul executiv al Kraken în Australia.

Kraken intenționează să găzduiască lichiditatea de tranzacționare pentru dolarul australian (AUD) și să se ocupe de traderi retail și instituționali. În plus, achiziția se adaugă capacităților de tranzacționare over-the-counter (OTC) ale lui Kraken.

Prin achiziția Bit Trade, compania americană și-a extins serviciile de tranzacționare cripto în Australia. Aceasta este o regiune care a arătat un interes și o extindere semnificativa în spațiul cripto, conform declarațiilor din comunicatul de presă.

Prin achiziția Bit Trade utilizatorii pot accesa piata OTC

Ulterior, achiziția va avea ca rezultat o interfață care integrează mai ulte platforme exchange, care oferă clienților un produs global îmbunătățit. Utilizatorii australieni pot accesa, de asemenea, piața extinsă OTC a Kraken, ca urmare a achiziției Bit Trade.

La sfârșitul anului trecut, Kraken a achiziționat de asemenea și una dintre cele mai proeminente operațiuni de tranzacționare OTC în spațiul cripto – biroul OTC al Circle. Săptămâna trecută, platforma a listat și criptomoneda stabilă USDC emisă de Circle.

Kraken este unul dintre exchange-urile de top în ceea ce privește volumul de tranzacționare. Avantajul principal este că ofer 56 de perechi de tranzacționare contra celor mai utilizate valute fiat. Taxele sunt incluse în fiecare tranzacție și, în funcție de cantitate, sunt relativ concurente cu alte platforme. În prezent, platforma este disponibilă în Canada, Uniunea Europeană, SUA și Japonia.

CryptoZZ