Categorii: Internationale

Adam Draper – investitorii nici nu vor sa auda de bitcoin

Adam Draper, director la Boost VC și fiu al investitorului Skype și Tesla, Tim Draper, docmai a terminat cu demo-urile pentru o nouă serie de startup-uri – Tribe 6 – pentru incubatorul la care a fost co-fondator împreună cu Brayton Williams în 2012. Incubatorul a început să aibă succes în 2013, susținând moneda bitcoin, în acel moment arhi-cunoscut pentru volatilitatea prețului și pentru asocierea cu infracționalitatea cibernetică.

Deși avea un mare potențial de risc, decizia s-a dovedit a fi isteață. Boost VC și promisiunea ca firma să susțină 100 de companii bitcoin până în 2017 au intrat în atenția presei. Deocamdată, Boost VC este la jumătatea drumului, după ce a investit în 52 de startupuri din industrie, inclusiv Align Commerce, Mirror și Reveal.

Mai nou, studiază noua revelație cum că instituțiile financiare și investitorii nu sunt de partea bitcoin-ului, dar sunt interesați de blockchain/

Folosim cuvântul blockchain acum. Eu spun bitcoin, și ei văd cel mai rău lucru posibil. Mi se pare că sunt în gardă. Schimb frazarea și spun blockchain, și dintr-o dată sunt mai atenți și foarte interesați” a spus Draper într-o discuție cu redactorii CoinDesk.

Draper pare ambivalent schimbării, deși a spus că la început era împotriva folosirii ideii de blockchain separat, în principal pentru că simte că este superficială. Până la urmă, companiile care folosesc blockchian-ul ca șină de plată tot au nevoie de o interfață cu o monedă digitală, care este mecanismul pentru tranzacții în blockchainul bitcoin.

Când vorbim de blockchain, eu mă gândesc la bitcoin. Bitcoin-ul și blockchainul sunt atât de legate între ele. Structura care motivează blockchain-ul este bitcoin

Draper crede că este vorba despre o schimbare de vernacular, notând că ecosistemul a trecut prin mai multe astfel de tranziții în trecut.

”Am trecut de la bitcoin la blockchain, ceea ce are sens. Este până la urmă tehnologia de la baza lucrurilor. Cred că în general blockchain-ul reprezintă FinTech, așa că va deveni FinTech în viitor. ”

Efectele asupra Boost VC

În ceea ce privește startupurile pe care le acceptă Boost VC, Draper a spus că această schimbare colocvială nu a influențat afacerile care aplică sau pe cele care primesc acces.

Cea mai recentă categorie a celor de la Boost VC include doar 5 startupuri bitcoin – CoinUT, Epiphyte, Joystream, Unocoin și Wealthcoin.

Toate, într-un fel sau altul, folosesc tehnologia blockchain, unele încă folosesc bitcoin. Foarte multe folosesc moneda bitcoin ca pe o metodă de a muta banii dintr-un loc în altul.

În ceea ce privește ghidarea pe care o primesc startupurile, Draper spune că schimbarea către blockchain nu a rezultat într-o schimbare de strategie, nici chiar din punct de vedere al identității de brand și a poziționării.

E vorba mai degrabă despre problemele pe care le rezolvi cu adevărat și folsind această unealtă pe care o avem, blockchain-ul, și bitcoin-ul, rezolvi probleme care în trecut erau imposibil de rezolvat” a spus Draper.

Povara reglementărilor

Din punct de vedere al numărului mic de companii bitcoin din cea mai recentă tranșă, Draper a atribuit acest lucru interesului pe care Boost VC l-a acordat realității virtuale și unor factori cum ar fi reglementarea. În viitor, spune el, ar vrea ca din incubator să iasă intreprinderi care se concentrează pe fiecare tehnologie emergentă, dar a recunoscut că poverile reglementărilor din ce în ce mai aspre din SUA prezintă o problemă.

Draper a criticat deschis BitLicense, regimul de licență din New York aplicat afacerilor din industrie, și abordarea față de tehnologie pe care o are legislativul. De asemenea de notat este că BoostVC a susținut Sand Hill Exchange, o platformă închisă de Comisia de Siguranță a Schimbului (SEC) în 2015 pentru că a activat ca schimb de securități neînregistrat.

Această presiune a reglementărilor, după spusele lui Draper, a pus presiune pe echipă să înceapă discuțiile despre conformitate mai devreme, deși a spus că această schimbare în felul în care este descrisă industria ar putea să detensioneze problemele.

Piața nu are nevoie să fie reglementată, iar acest lucru se poate lega în vernacularul blockchain. Blockchain-ul nu are nevoie de reglementări. Lumea migrează către blockchain pentru că nu e nevoie să porți acea povară a reglementărilor.

Construcția blockchain

Întrebat despre starea infrastructurii blockchian și a abilității acestuia de a servi o infrastructură de aplicații de vârf, Draper a spus că are credința că există deja destule presiuni pe umerii afacerilor, care nu se mai pot dezvolta.

În ceea ce privește subiectul blockchain-urilor private, Draper a fost mai puțin pozitiv, referindu-se la tehnologie ca la o bază de date privată, și declarând că consideră blockchain-ul bitcoin ca fiind adevăratul blockchain.

A spus că lansarea Liquid, un nou sidechaid dezvoltat de Blockstream, este o dovadă că blockchain-ul care stă la baza bitcoin este destul de versatil pentru a preîntâmpina nevoile instituțiilor care vor să dezvolte rețele private de blockchain, în același timp câștigând acces la securitate.

Vremurile în schimbare

Cea mai benefică schimbare care s-ar putea să fi venit din activitățile de rebranding ale industriei sub termenul blockchain, după părerea lui Draper, este faptul că instituțiile financiare au scalabilitatea pentru a promova tehnologia către numărul deja mare de utilizatori.

Instituțiile financiare vor face produse pe care oamenii să le folosească pentru a face toate tranzacțiile, și au și bani pentru asta.

Cu toate acestea, a sugerat că atât Silicon Valley, hubul central al FinTech, și New York-ul, mecca vechilor fiannțe, vor avea ceva probleme până să înceapă să lucreze împreună.

Ike

Vezi comentarii

Postari recente

Sinteza cripto 16 iulie – Buterin propune utilizarea blockchain-ului Bitcoin Cash pentru scalabilitatea Ethereum – Un presupus poiect de lege pentru interzicerea criptomonedelor în India circulă online

Buterin propune utilizarea blockchain-ului Bitcoin Cash pentru scalabilitatea Ethereum Co-fondatorul Ethereum, Vitalik Buterin, a propus utilizarea blockchain-ului Bitcoin Cash ca… Citeste mai mult

18 ore

Cele mai avantajoase țări pentru minarea de Bitcoin

Odată cu recuperarea prețului Bitcoin, numărul de mineri interesați să profite de ocazie a crescut. Cu toate acestea, există regiuni… Citeste mai mult

23 de ore

Secretarul Trezoreriei americane exprimă îngrijorări cu privire la criptomonede

Secretarul de stat al Trezoreriei Statelor Unite, Steven Mnuchin, împărtășește preocupările președintelui Donald Trump cu privire la criptomonede. Într-o conferință… Citeste mai mult

o zi

Samsung și LG: consorțiu pentru pentru dezvoltarea blockchain ID

Samsung Electronics și șase alte companii din Coreea de Sud pentru a dezvolta o rețea blockchain dedicată autentificării certificatelor și… Citeste mai mult

o zi

Mihai Alisie: îngrijorări cu privire la criptomoenda Libra

Co-fondatorul Ethereum Mihai Alisie a acordat un interviu Bloomberg în care și-a exprimat îngrijorarea cu privire la criptomoneda Libra. Alisie… Citeste mai mult

2 zile

Minarea de Bitcoin, soluție pentru gazele naturale irosite

Unele dintre companiile de gaze din Canada utilizează gaze naturale pentru minarea de Bitcoin, o metodă eficientă de monetizare a… Citeste mai mult

2 zile