Un studiu realizat de Gartner Research relevă că adoptarea tehnologiei blockchain și a contractelor inteligente va crește caliatea datelor cu 50% în 3 ani.

Cu toate acestea, disponibilitatea datelor va fi în scădere în aceeași perioadă datorită tehnologiei blockchain care înlocuiește procesele tradiționale de afaceri. Prin inițierea de contracte inteligente și eliminarea accesului la datele disponibile, acestea ar elimina a treia parte din tranzacție.

Foloseste un browser cu recompense – Foloseste BRAVE!

„Atunci când o organizație adoptă contracte inteligente blockchain, indiferent dacă sunt impuse extern sau adoptate în mod voluntar, acestea beneficiază de creșterea asociată a calității datelor”,

a declarat Lydia Clougherty Jones, director principal de cercetare la Gartner.

„Această variabilă ar putea lăsa participanții într-o poziție mai proastă decât dacă nu ar adopta noua tehnologie. Ca atare, disponibilitatea generală a activelor de date a unei organizații ar scădea cu 30% până în 2023 ”,

a adăugat Jones.

Adoptarea tehnologiei blockchain este la inceput

Raportul „Previziuni 2020: Strategii și analiză de date – Investiții, Influență și Impact” a fost publicat săptămâna aceasta. Analiza relevă că tehnologia contractelor inteligente este încă la început și este adoptată foarte lent de organizațiile globalizate.

Totuși, impactul net este un rezultat pozitiv pentru rentabilitatea datelor și a investițiilor (ROI), a notat raportul.

Contractele inteligente sunt programe sau protocoale care operează pe un blockchain. Acestea facilitează, verifică sau execută procesele de afaceri declanșate de evenimente. De asemenea, gestionează tranzacțiile în lanț sau interacțiunile cu alte contracte inteligente.

Ce este un contract inteligent si cum functioneaza?

Conform sondajului realizat de Gartner în 2018, cele mai de succes companii de date și analitice au adoptat blockchain și smart contracts pentru „a îmunătăți și stimula succesul programelor de date”.

CryptoZZ