În momentul de față, majoritatea oamenilor știu foarte puține lucruri despre criptomonede. Sunt percepute pe scară largă ca un fel de instrumente speculative. Dar asta se va schimba odată ce valul de adopție a criptomonedelor, care este funcția reală a acestui tip de bani, va cuprinde întreaga planetă.

Adoptia criptomonedelor în întreaga lume

Ar putea părea destul de ciudat, dar țările occidentale, precum și cele asiatice dezvoltate, au rămas în urmă în ceea ce privește adoptia criptomonedelor. Țările în curs de dezvoltare le-au luat înainte cu mult.
Conform datelor furnizate de Statista, turcii sunt cei care au adoptat cel mai mult criptomonedele, 20% din populația țării deținând sau folosind în mod activ Bitcoin și alte criptomonede. Dar America Latină s-a dovedit a fi adevăratul refugiu pentru cripto: Brazilia, Columbia, Argentina, Mexic și Chile sunt țările în care 11% până la 18% le folosesc.

Când vine vorba de țări dezvoltate, cum ar fi SUA, Franța, Germania și Japonia, procentul de adopție este mult mai mic (nu mai mult de 6%), fenomen explicat de opoziția instituțiilor financiare tradiționale.

Valul care continuă să crească

Prima instanță a utilizării reale a criptomonedelor datează de la momentul înființării Bitcoin. Pe 18 mai 2010, faimosul susținător al criptomonedelor Laszlo Hanyecz a plătit 10.000 BTC pentru două pizza Domino mari. Așa a apărut sărbătoarea anecdotică numită Bitcoin Pizza Day. Cu toate acestea, criptomonedele au fost într-o stare de hibernare până în 2017, când hype-ul generat de creșterea record a prețurilor s-a transformat într-un val de interes care a cuprins toată lumea. Mulțumită acestui fapt, utilizatorii de criptomonede s-au răspândit ca ciupercile peste tot în lume.

De exemplu, în Argentina, oamenii pot cumpăra bilete pentru transportul public folosind Bitcoin; guvernul acestei țări a încheiat chiar un acord cu Paraguay care prevede achiziționarea de materiale agricole cu BTC. În Statele Unite, oficialii din Arizona, Indiana, California și New Hampshire au emis propuneri de acceptare a Bitcoin ca mijloc de plată a impozitelor. Lieferando, o aplicație de livrare a alimentelor ce activează în Germania și în toată Europa, permite, de asemenea, plăți în criptomonede.

Valul de adopție al criptomonedelor va continua să crească, deoarece tot mai multe persoane și companii ajung să realizeze beneficiile reale ale acestei inovații.

Adoptia criptomonedelor este prezenta in toate industriile

În timp ce unii oameni sunt reticenți în ceea ce privește utilizarea criptomonedelorr, platformele online de iGaming precum 1xBit le adoptă cu entuziasm. 1xBit este un site inovator de pariuri sportive și jocuri de noroc care a adoptat deja pe deplin cripto și filozofia sa privind anonimatul total și taxele de tranzacție neglijabile.

Platforma acceptă depozite în mai mult de 25 de criptomonede, garantează o experiență excelentă de joc și retragerea ușoară a câștigurilor. Mai mult, toți membrii noi înregistrați au dreptul la un bonus de bun venit de până la 7 bitcoins (și alte avantaje interesante) pentru depunerea inițială de cel puțin 5 mBTC.

Valul de adopție a criptomonedelor este din ce în ce mai mare, iar 1xBit îl urmărește ca un surfer profestionist!

INFORMAȚIILE APĂRUTE PE SITE NU REPREZINTĂ SFATURI FINANCIARE. PENTRU ORICE DECIZIE FINANCIARĂ IMPORTANTĂ, CONSULTAȚI PROFESIONIȘTI AUTORIZAȚI. MAI MULTE INFO LE GASITI IN TERMENI SI CONDITII. ACESTA ARTICOL ESTE UN GUEST POST.