Agenția de evaluare Weiss Ratings, care realizează evaluări ale diferitelor tupuri de instrumente financiare, a publicat pentru a doua oară o listă de 93 de criptomonede evaluate în funcție de performanțe. Prima astfel de evaluare a fost publicată în ianuarie 2018, când Bitcoin a primit C+, iar criptomonede precum Ethereum, Steem, EOS și NEO au fost evaluate cu B-.

În conformitate cu metodologia adoptată, Weiss evaluează instrumentele financiare astfel:

”A=excelent, B= bun, C= acceptabil, D=slab și E=foarte slab. F este alocat criptomonedelor care au fost demonstrate ca fiind fraude, însă în general astfel de elemente nu sunt incluse în evaluări”.

În topul lunii mai, BTC a fost upgradat la B-, iar 14 alte criptomonede au evaluare B (dintre acestea, ADA, DCR și EOS sunt evaluate cu B, iar ETH, BTS, IOTA, ONT, NEO, XRP, STEEM, TRX, XLM și ZIL cu B-). 54 de criptomonede sunt evaluate cu C (BCH, DASH, DOGE, ETC, LSK, LTC, XMR, XEM, QTUM, SC, STRAT, UBQ, VEN, WAVES și ZEC).

Fondată în 1791, Weiss Ratings este considerată unul dintre cei mai buni evaluatori de pe piața financiară, iar până în prezent a inclus în rapoartele sale peste 55.000 de instituții și instrumente financiare precum acțiuni, ETF-uri, fonduri mutuale, societăți de asigurări, bănci, uniuni de credit și începând cu acest an, criptomonede.

Weiss Ratings a inclus de asemenea și o explicație a modului în care trebuie interpretate aceste evaluări, mai ales în urma reacțiilor obținute de pe piața critpo când au publicat primul raport:

”Criptomonedele nu trebuie să fie evaluate cu A pentru a fi interesante pentru investitori. B sau B- este o avaluare echivalentă cu ”a se cumpăra” pentru investitori. De asemenea, o evaluare cu C este echivalentul indicației ”hold/păstrează” pentru investitori”.

În luna ianuarie, când a fost publicat primul raport de evaluare al monedelor digitale, foarte mulți cripto-entuziaști au fost revoltați de faptul că Bitcoin a primit un C-. Evaluarea a fost justificată de Weiss prin faptul că, deși are popularitate foarte mare și securitate bună, tranzacțiile suferă de întârziere datorate rețelei supraaglomerate.

Lista completă poate fi vizualizată aici