Shaun Bridges, fostul agentul corupt acuzat de furtul de sute de mii de dolari în bitcoin pe perioada investigației guvernamentale care viza piața neagră Silk Road, a fost rearestat.

Acesta a pledat vinovat pentru capetele de acuzare, a cerut clemență curții apoi…se pare că a încercat să fugă peste graniță. Documente judecătorești indică faptul că ar exista suspiciuni asupra lui Shaun Bridges în acest sens. Într-un document din 28 ianuarie, procurorii au încercat să convingă judecătoria să să îi respingă cererea lui Bridges de a i se permite să se predea la un birou al închisorii din statul New Hampshire, însă judecătorul Richard Seeborg a aprobat ordinul chiar în ziua următoare.

Din spusele procurorilor, agenții de poliție care l-au arestat au găsit asupra lui Bridges pașapoarte, acte care fac trimitere către companii offshore din Belize, Mauritius și Nevis și… veste antiglonț.

Documentele înaintate curții continuă prin a explica:

În gențile lui erau de asemenea documente legate de soția sa, Ariana Esposito, care încerca să obțină cetățenie în altă țară. Agenții guvernamentali au găsit de asemenea un MacBook cu numărul de serie răzuit, un iPad ascuns într-o saltea din dormitor și veste antiglonț. Cel puțin una dintre acestea avea însemnările serviciilor secrete, așadar se credă că ar fi fost furată de la stat.

Conform procurorilor, agentul corupt a fost arestat ”fără incidente” joia trecută. După informațiile din publicația Baltimore Sun, ar fi fost arestat în casa sa din Maryland.

Bridges a fost condamnat în decembrie, după ce a pledat vinovat pentru spălare de bani și obstrucționarea justiției. Acesta a fost acuzat că ar fi furat mai mult de 820 000$ în bitcoin, din conturi legate de piața neagră Silk Road.

Pe lângă fostul agent din cadrul agenției anti-drog, Carl Mark Force IV, Bridges a fost arestat în perioada procesului care îl viza pe Ross Ulbricht, cel care se ocupa de piața neagră Silk Road, care în acest moment este într-un proces de contestare a sentinței pe viață, în parte din cauza eforturilor judecătoriei de a restricționa accesul la informațiile despre cazul agenților corupți pe perioada procesului.

Sursa – Stan Higgins via CoinDesk