Cea de-a doua ediție a Indexului Global Public Chain Technology Evaluation a fost publicat de guvernul chinez pe data de 20 iunie și include 30 de criptomonede. De data aceasta, pe locul 1 se află EOS, pe locul 2 este Ethereum, iar pe locul trei este NEO, urmate de Stellar și Lisk. Bitcoin (BTC) a căzut de pe locul 13 de luna trecută pe locul 17.

EOS a obținut locul întâi pe baza faptului că ”oferă avantaje tehnice extraordinare în confirmarea tranzacțiilor, capacitatea rețelei și costuri de tranzacționare reduse”. Chiar și luând în considerare dificultățile cu care s-a confruntat de la lansare, specialiștii chinezi apreciază că proiectul este ”foarte activ în ce privește inovația tehnologică”, reprezintă ”noua generație de blockchain public” și este ”cel mai urmărit proiect din industrie la momentul actual”.

Conform Ministerului Industriei din China, acest raport cripto este o analiză independentă publicată anual care evaluează proiectele blockhain pe baza a trei criterii: capacitate tehnologică, utilitate și inovație.

Prima ediție a indexului, publicată în mai, a creat confuzie în comunitatea cripto deoarece nu pare să aibă nicio legătură cu market cap-ul monedelor digitale, iar notele obținute de Bitcoin sunt surprinzătoare. Este clar că această a doua ediție nu clarifică prea mult modul în care specialiștii chinezi evaluează criptomonedele și cu siguranță va genera comentarii negative.

Având în vedere poziția oficială a Chinei, care s-a dovedit împotriva ICO-urilor în general și a luat măsuri legale de restricționare a activității exchange-urilor în țară, raportul poate fi considerat un semn pozitiv.

Luna tecută, Ministerul IT a creat un comitet de specialiști care să creeze un set de standarde ”naționale” pentru blockchain până la sfârșitul lui 2019. De asemenea, președintele chinez Xi Jinping a declarat recent că blockchain este un exemplu de tehnologii ”de nouă generație” care accelerează ”restructurarea inovației la nivel internațional și revoluționează structura economică mondială”.