Săptămâna aceasta, cinci politicieni pro-cripto au obținut postul de guvernatori în cadrul alegerilor din Statele Unite. Trei state ce s-au remarcat deja ca susținătoare ale blockchain și cripto sunt Wyoming, Rhode Island și Texas. Colorado și California au ales de asemenea guvernatori ce s-au declarat deschiși  către adopția criptomonedelor.

Grupul de promovare al blockchain Digital Asset Trade Association (DATA), a realizat un top al candidaților la postul de guvernatori, pe baza unui chestionar transmis anterior alegerilor.

Mark Gordon (Republican) – Wyoming

Noul guvernator al statului Wyoming, Mark Gordon este, probabil, cel mai prietenos parlamentar ce va conduce un stat anul viitor. Potrivit analizelor  DATA, el a declarat că este pro-cripto, sprijinind scutirea de afaceri cripto de la regulile impuse emitenților de bani. De asemenea, el susține scutirea de TVA pentru achiziționarea de criptomonede.

De asemenea, Gordon a luat o poziție împotriva ideii unei licențe de stat pentru activitățile cripto cum ar fi New York BitLicense. El se opune de asemenea unei legislații care ar impune ștergerea informațiilor din bazele de date cum ar fi Regulamentul general de protecție a datelor (GDPR) de către Uniunea Europeană.

Greg Abbott (Republican) – Texas

Procurorul general al statului Texas, Greg Abbott, a decis să accepte Bitcoin ca donații în cadrul campaniei pentru postul de guvernator.

”Campania noastră s-a concentrat pe utilizarea instrumentelor de ultimă generație pentru a comunica online și a făcut o prioritate din mediul digital de la început. Ceva atât de inovator ca Bitcoin este o oportunitate pentru noi să continuăm acest lucru, în special având în vedere faptul că acesta întruchipează principiile pieței libere, care le place foarte mult texanilor”

a declarat directorul de campanie al lui Abbott.

Jared Polis (Democrat) – Colorado

Jared Polis a fost membru al Congressional Blockchain Caucus în Camera Reprezentanților din Statele Unite. El a cerut în mod vocal ca SUA să își asume un rol de lider în integrarea și reglementarea spațiului blockchain și cripto.

Platforma sa a inclus o serie de inițiative pro-cripto si blockchain pe care intenționează să le susțină. Printre acestea se numără îmbunătățirea protecției digitale a alegătorilor prin utilizarea tehnologiei. De asemenea, urmărește să utilizese blockchain pentru a digitaliza documentele guvernamentale și pentru a le face mai transparente.

Purtătorul de cuvânt Coin Center, Neeraj Agrawal, a declarat că grupul de advocacy a fost fericit că Polis a câștigat alegerile. Politicianul s-a remarcat în special elaborarea Cryptocurrency Tax Fairness Act

“Suntem … încântați să continuăm colaborarea noastră cu Polis și Colorado Blockade pentru a promova politici corecte și stabile pentru criptomonede în stat”

a spus Agrawal.

Polis susține că a fost primul congresman din America care a acceptat donații bitcoin în campania din 2014.

Site-ul său are o pagină completă dedicată politicii blockchain.

“Obiectivul meu este de a stabili Colorado ca un hub național pentru inovarea blockchain în afaceri și guvern. Cred că conducerea puternică va pune Colorado în fruntea inovării în acest sector – încurajând companiile să se relocheze în stat și să instituie aplicații guvernamentale care să economisească banii contribuabililor și să creeze valoare pentru rezidenții Colorado “

concluzionează pagina.

Gavin Newsom (Democrat) – California

Fostul vice-guvernator din California și acum guvernatorul ales, Gavin Newsom, s-a declarat ca un susținător al tehnologiei blockchain. Newsom a declarat că a fost “fascinat” de acesta încă din 2014.

De altfel, el a fost printre primii politicieni care a acceptat donații Bitcoin în campania din 2014. Potrivit analizelor DATA, el este în favoarea politicilor prietenoase cu privire la blockchain. Politicianul dorește să atragă dezvoltatori și investitori cripto în California și susține crearea unui grup de lucru pro-cripto pentru blockchain. În prezent, California a adoptat deja un proiect de lege pentru crearea acestui grup de lucru.

Newsom este, de asemenea, un susținător al acceptării datele stocate pe blockchain ca dovezi în instanță.

Gina Raimondo (Democrat) – Rhode Island

Deși are un profil național mai puțin vizibil, actualul guvernator re-ales al Rhode Island, Gina Raimondo, sprijină în mod similar toate măsurile de mai sus, potrivit cercetării DATA. De asemenea, ea sprijină legal recunoașterea tranzacțiilor de afaceri legate de criptomonede.

Un alt proiect susținut de Raimondo este ideea de utilizare a unei platforme blockchain pentru administrarea programelor publice. Aceasta ar urma să gestioneze programe precum food stamps și organizarea Medicaid, potrivit DATA.