Alexander Vinnik vrea să fie extrădat în Rusia

Alexander Vinnik, fostul deținător al exchange-ului defunct BTC-e, a depus o cerere în instanță pentru eliberarea sau extrădarea sa în Rusia din motive umanitare. El se află în arest în Grecia încă din 2017. Autoritățile din Statele Unite l-au acuzat de fraudă și spălare de bani în valoare de 4 miliarde de dolari în Bitcoin.

Autoritățile franceze au solicitat, de asemenea, extrădarea lui Vinnik în Franța, unde este de asemenea acuzat de fraudă. Franța îl acuză pe Vinnik de înșelarea

” a peste 100 de persoane în șase orașe franceze între 2016 și 2018. “

În noiembrie 2018, Vinnik a organizat o grevă a foamei pe motiv că autoritățile din Grecia nu l-au tratat echitabil. Avocații săi au susținut că judecătorii greci au ignorat în mod repetat cererile și petițiile sale.

În același timp, comisarul rus pentru drepturile omului a solicitat atât Înaltului Comisar al Organizației Națiunilor Unite pentru Drepturile Omului, cât și ministrului grec al justiției să-l extrădeze pe Vinnik în Rusia. Petiția a fost depusă în legătură cu starea de sănătate deteriorată a lui Vinnik provocată de greva foamei. De asemenea, Moskalkova a subliniat că soția lui Vinnik este grav bolnavă:

“Având în vedere situația umanitară extraordinară, vă cerem ajutorul în procesul de extrădare a lui Vinnik în Rusia, astfel încât el să poată fi mai aproape de familia sa”.

Tezos a crescut cu 70% în trei zile

În intervalul 19 martie-21 martie, Tezos a înregistrat o creștere abruptă de 70% – prețul său a evoluat de la 0.5$ până la 0.83$. Performanța este semnificativă în contextul în care XTZ s-a menținut în intervalul 0.35$-0.5$ în ultimele trei luni.

Tezos a suferit multiple dezastre PR în cele optsprezece luni de la ICO-ul în valoare de peste 230 de milioane de dolari. O combinație de lupte executive, remaniere și lipsă de progrese au provocat frustări deținătorilor de tokenuri.

Creșterea prețului pare a fi o reacție la singurul semn de progres care a apărut în ultima vreme. În această săptămână, Tezos și-a finalizat procedura de vot cu privire la actualizările viitoare.
Entuziasmul nu pare să fi durat foarte mult însă – în ultimele 24 de ore însă, prețul XTZ a scăzut la 0.75$.

Smarthphone-ul Finney va oferi suport și pentru Ethereum

Sirin Labs, dezvoltatorul telefonului blockchain Finney a anunțat o nouă colaborare cu MyEtherWallet. Aceasta vizează integrarea Ethereum în portofelul integrat al telefonului.
Utilizatorii MyEtherWallet vor putea, de asemenea, să cumpere smartphone-ul prin platformele de web și prin aplicație.

Sirin Labs a declarat că inițiativa dorește să faciliteze accesul și stocarea în siguranță a ETH în telefonul Finney. Acesta este conceput pentru a oferi control deplin asupra cheilor private și stochează criptomonedele într-un portfel rece separat de telefon.

Sirin a actualizat telefonul la începutul acestei luni pentru a susține toate tokenurile ERC-20, precum și dash și litecoin.

Telefonul rulează pe o versiune modificată de Android, denumită SirinOS. Aceasta este concepută pentru a facilita integrarea tehnologiei blockchain.

Primul automat Bitcoin din Dubai, îndepărtat după două zile

Pe 19 martie, compania Amhora a instalat primul ATM Bitcoin în Dubai. Spre deosebire de majoritatea automatelor de acest tip, acesta permitea achiziționarea criptomonedelor fără verificări KYC. Practic, oricine putea achiziționa Bitcoin doar cu Cash, fără a fi necesar să prezinte documente de identitate.

Autmoatul a rezistat însă doar 2 zile. Autoritățile din Dubai au solicitat îndepărtarea acestuia deoarece nu respectă legislația de prevenite a spălării banilor.

Compania Amhora a anunțat că il va reinstala după clarificarea situației, însă vor fi nevoiți să instaureze verificări KYC/AML.