Grayscale Bitcoin Trust scade cu 30% în martie

Valoarea acțiunilor Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) au scăzut cu 30% pe parcusul lunii martie, în mare parte din cauza scăderii de preț a Bitcoin.

La începutul lunii, compania a achiziționat 40.000 BTC, iar în prezent valoarea activelor cripto gestionate de Grayscale Investment este de 1.5 miliarde de dolari. În total, trustul gestionează peste 300.000 de Bitcoin.

Grayscale Bitcoin Trust este una dintre cele mai longevive vehicule de investiții aprobate de FINRA. Pe 5 februarie, acțiunile GBTC au urcat cu peste 10%, însă după scăderea prețului Bitcoin de joi, valoarea lor a scăzut cu 45% de la 11,52 dolari la 6,32 dolari pe acțiune.

Tranzactioneaza criptomonede folosind Binance!

Pe 2 martie, directorul general al Grayscale Investments, Michael Sonnenschein, a declarat pentru The Compound:

„Bitcoin în sine și-a consolidat rolul de depozit de valoare sau de aur digital. Instituțiile privesc acum bitcoin ca făcând parte din aceeași categorie de active de siguranță precum obligațiunile sau aurul. Este o modificare de atitudine ce a avut loc cu aproximație în ultimele 12 sau 18 luni”.

De când piețele bursiere s-au prăbușit pe 12 martie, prețul aurului și al altor metale prețioase a scăzut. Vineri a fost înregistrată cea mai mare pierdere săptămânală din 1983 pentru aur, de 4,5%.
Între timp, Bitcoin și-a revenit din scăderea bruscă și s-a menținut peste pragul de 5000$ în acest weekend. Este de așteptat ca valoarea acțiunilor GBTC să înregistreze o creștere ușoară săptămâna viitoare.

Furnizorul de plăți cripto Coinpip și-a suspendat temporar serviciile

Compania Coinpip, cu sediul în Singapore, a anunțat că a „suspendat operațiunile” pentru a iniția demersurile de licențiere.

“Ne vom concentra asupra revizuirii cerințelor de licență în conformitate cu Legea privind serviciile de plată din Singapore”,

a spus Coinpip. Tranzacțiile efectuate înainte de 11 februarie ar fi finalizate, a adăugat firma.

În ianuarie, Autoritatea Monetară din Singapore (MAS) a modificat cadrul de reglementare pentru plățile cu criptomonede. Aceasta înseamnă că firmele cripto din jurisdicție trebuie să se înregistreze și să solicite o licență pentru a opera.

Coinpip și-a început activitatea ca furnizor de servicii de plată cu Bitcoin pentru comercianți și s-a extins ulterior în plățile de salarii și transferuri internaționale.

Alternet Systems – ICO de 100 milioane de dolari pentru construirea de vehicule electrice

Compania americană Alternet Systems Inc (ALYI) a anunțat că inteționează să lanseze un ICO de 100 milioane de dolari. Fondurile strânse vor fi folosite pentru dezvoltarea de vehicule electrice în Africa Sub-Sahariană.

Alternet este o firmă specializată pe stocarea energiei, aplicații militare și motociclete electrice. Compania a dezvoltat o motocicletă electrică cu ataș proiectată pentru piața de ride-sharing din Africa.

Deși nu a anunțat încă o dată exactă pentru ICO, Alternet Systems a declarat că tokenul a fost deja emis pe blockchain-ul Ethereum în colaborare cu o companie cripto nenominalizată.
În prezent, proiectul se află în stadiul de revizuire a cadrului de reglementare și își dezvoltă planul de marketing pentru ICO.

Continentul african înregistrează o creștere susținută a interesului pentur blockchain și criptomonede. La începutul lunii martie, de exemplu, Fundația Bill și Melinda Gates au acordat o subvenție de 1,4 milioane de dolari companiei blockchain Crest. Banii vor fi folosiți pentru a extinde serviciile financiare digitale în rândul populației fără acces la servicii bancare din Africa și Asia.

O femeie din SUA a fost condamnată pentru finanțarea ISIS cu 150.000$, în mare parte criptomonede

Zoobia Shahnaz, din Long Island, New York, a fost condamnată vineri la 13 ani de închisoare. Ea a recunoscut că a trimis peste 150.000 de dolari către organizația teroristă ISIS. O mare parte din fonduri au fost transferate în Bitcoin și alte criptomonede.

Departamentul de Justiție din SUA a anunțat că Shahnaz a trimis peste 150.000 de dolari către persoane și grupuri din Pakistan, China și Turcia care erau afiliate la ISIS. Ea a folosit cărți de credit furate pentru a cumpăra în jur de 62.000$ în Bitcoin și alte criptomonede.

De asemenea, Shahnaz plănuia să se mute în Siria pentru a se alătura ISIS și a fost arestată pe Aeroportul Internațional John F. Kennedy pe 31 iulie 2017.

CryptoZZ