După o perioadă afectată de lipsa de cerere de pe piață, analițtii anticipează o creștere explozivă a valorii Bitcoin, cei mai optimiști susținând că se vor depăși valorile maxime atinse în 2017.

Motivul principal din spatele evoluției pozitive este creșterea cererii de pe piață, care a atins nivelurile din martie 2017. Anul trecut, Bitcoin avea valoarea de 1000$ și a crescut de 20 de ori pana la final de an, iar dacă istoria se repetă, este foarte posibil să vedem o evoluție similară.

Un alt factor important este intrarea pe piață a marilor jucători, precum George Soros, Mike Novogratz și fondul de investiții Rockefeller. Analiștii confirmă că exemplul acestora este urmat și de alți investitori instituționali, ceea ce alimentează creșterea prețului Bitcoin. Având în vedere că acești investitori lipseau de pe piață anul trecut, nu ar fi suprinzător ca influența lor să aibă un efect semnificativ.

Rodrigo Marques, CEO al platformei de investiții Atlas Quantum, a susținut

”Nu mă surprinde că valoarea Bitcoin a depășit 9000$ săptămâna aceasta. Zvonurile despre explozia prețului sunt alimentate de numarul din ce în ce mai mare de investitori instituționali care se implică pe piața de criptomonede”.

Mai există și aspectul legitimității – cu toate că ideea de reglementări nu pare una pozitivă, în realitate motivează investitorii deoarece le asigură protecția pe termen lung.

Marques subliniază:

”Daca îngrijorările investitorilor cu privire la reglemetarea piețelor cripto sunt calmate de intervenția autorităților, cererea de pe piață va crește. Este clar că regulile clare (dar nu extrem de restrictive) nu fac decât să legitimeze domeniul.”

De altfel, directorul Fondului Monetar Internațional, Christine Lagarde, este cea care susține că ”bitcoin și tehnologia sa de bază, blockchain, vor transfroma modul în care oamenii economisesc și investesc”.

Privind lucrurile din perspectivă psihologică, faptul că Bitcoin a depășit valoarea de 9000$ va alimenta impulsul pieței de a depăși pragul de 10.000$ deoarece reprezintă un prag psihologic important. Odată atins acest nivel, șansele de creștere sunt din ce în ce mai mari.

Consultantul blockchain și cripto Oliver Isaacs, confirmă acestă predicție:

”Bitcoin este pe drumul spre valoarea de 10.000$, iar volumele, cererea de pe piață și paradigmele financiare existente justifică această evoluție.”