O parte dintre analiștii cripto sunt de părere că aprobarea Bitcoin ETF va provoca o creștere a prețului peste 20,000$.

Investitorul și consilierul cripto Oliver Isaacs este de părere că adopția va crește odată cu valoarea Bitcoin:

“Aprobarea unui ETF BTC va deschide porțile pentru investitori noi pentru a introduce miliarde de dolari în criptomonede cu aceeași ușurință în care aceștia investesc în acțiuni și în alte clase de active de bază”.

În luna august, SEC a analizat și a respins nouă ETF-uri BTC, însă ulterior a decis să își retragă decizia. Comisia a anunțat o eventuală revizuire a deciziei, iar comentariile sunt deschise până pe 5 noiembrie.

Lucrurile nu au fost roz pentru industria cripto de la creșterea semnificativă de la sfârșitul anului 2017. In ciuda scăderii semnificative, Bitcoin a înregistrat cea mai stabilă perioadă din ultimii doi ani. Acest fenomen este considerat un semn de maturitate al pieței. Unii îl consideră un semnal că va urma o perioadă ascendentă.

Experții consideră că aprobare Bitcoin ETF poare fi catalizatorul necesar pentru o creștere a prețului la peste 20.000$.

Situația este încă nesigură

În ciuda faptului că Bitcoin ETF este considerat un semn de maturitate a pieței cripto, e posibil să fie nevoie de mai mult timp. Criptomonedele sunt considerate în continuare o clasă de active foarte riscante. Analistul cripto Garret Keirns citează cele mai recente rezultate Google Trends pentru a arăta că interesul oamenilor pentru cripto nu a crescut suficient.

“Oamenii se tem să piardă bani, în special mulțimea locală Coinbase care a cumpărat Bitcoin la peste 10.000 dolari. Pe de altă parte, nici piețele bursiere nu stau mai bine. La fel ca piața cripto, acțiunile și investițiile își pierd avântul.”

În ciuda acestei evoluții, există grupuri care încă explorează oportunitățile cripto. Fondatorul și CEO-ul grupului DeVere, Nigel Green, a afirmat:

“… există un sentiment că investitorii cu amănuntul trebuie să exploreze criptomonedele acum și repede, altfel există riscul ca rivalii lor să le-o ia înainte.”

Din păcate, SEC este notoriu pentru suprimarea aplicațiilor BTC ETF, dar investitorii speră ca aceste propuneri vor primi un răspuns diferit. Principala justificare pentru respingerea propunerilor este lipsa de date și piețe.

Cu toate acestea, investitorii compară ETF-urile BTC cu ETF-ul pentru aur care a fost lansat în 2003. Dacă reacția pieței va fi la fel, Bitcoin ar putea replica aceeași creștere a prețului de 300% ca în cazul prețului aurului. În această situație, BTC ar putea ajunge la aproximativ 22.500 de dolari.