JPMorgan: Va mai dura ani până când banii digitali vor deveni realitate

Un raport recent al JPMorgan Chase sugereaza că evoluțiile actuale ale blockchain-urilor sunt bazele banilor digitali, dar va fi nevoie de ani pentru ca adopția în masă să devină realitate.

Analiza JPMorgan subliniază că instituțiile au depășit stadiul de experimentare cu tehnologia blockchain. Multe burse și organizații financiare au început deja să o utilizeze, deoarece oferă avantajul eficienței. Sectorul finanțelor a conștientizat potențialul pe termen lung al tehnologiei DLT de a duce la nivel superior modelele de afaceri tradiționale.

Potrivit JPMorgan, adoptarea în masă a blockchain-ului în domeniul bancar va dura între trei și cinci ani.

În ce privește banii digitali, însă, situația este diferită. Băncile centrale nu sunt încă pregătite pentru a-și revoluționa sistemele tradiționale. În același timp, criptomonedele existente rămân volatile, iar raportul JP Morgan exprimă rezerve cu privire la utilitatea lor ca instrument de investiții:

„Evoluțiile din ultimul an nu ne-au schimbat parerea cu privire la rolul limitat pe care îl joacă criptomonedele în diversificarea portofoliului global sau ca instrument de acoperire.”

Analiza JPMorgan despre monedele stabile

Cu toate acestea, raportul notează că piața criptomonedelor prezintă semne de maturitate, cum ar fi creșterea participării instituționale și introducerea de noi contracte pe exchange-urile reglementate.

În ce privește trendul monedelor stabile, acestea sunt privite ca o posibilă alternativă la Bitcoin și altcoins. Cu toate acestea, ridică probleme tehnice, mai ales cu privire la asigurarea lichidității.

Ce sunt monedele stabile si cum functioneaza?

Banca consideră că, la fel ca si Libra propusă de Facebook, criptomonedele stabile solicită un grad mai mare de centralizare:

„Pentru ca o moneda stabila ca Libra să aibă succes, va necesita probabil facilități de lichiditate, o sursă de active de rezervă cu randament pozitiv și rețele semi-private mai puțin distribuite.”

JPMorgan se numără printre băncile implicate în blockchain și dezvoltarea activelor criptografice. La începutul acestei luni, rapoartele au sugerat că JPMorgan are în vedere și fuziunea propriei sale echipe blockchain Quorum cu cea a ConsenSys, concentrată pe Ethereum.

Ike

Postari recente

Tehnologia blockchain poate ajuta industria medicală

Harvard Business Review a publicat un raport ce menționează că lanțurile de aprovizionare din industria… Citeste mai mult

22 de ore

Bitcoin se menține peste 9500$ după o tentativă de creștere la 9700$ în weekend

Bitcoin a înregistrat un weekend agitat, cu o încercare de depășire a pragului de 9700$.… Citeste mai mult

23 de ore

Amazon obține brevet pentru un sistem DLT pentru autenticitatea produselor

Gigantul Amazon a brevetat un sistem bazat pe tehnologia DLT pentru dovedirea autenticității bunurilor de… Citeste mai mult

o zi

Banca austriacă InCore primește autorizație să realizeze tranzacții cu active digitale

Banca austriacă InCore a primit autorizație din partea autorității elvețiane de supraveghere a pieței financiare… Citeste mai mult

o zi

Bitmain extinde cursurile de reparare pentru hardware de minare în America de Nord

Compania Bitmain a anunțat că va extinde cursurile de reparare a echipamentele de minare în… Citeste mai mult

2 zile