JPMorgan: Va mai dura ani până când banii digitali vor deveni realitate

Un raport recent al JPMorgan Chase sugereaza că evoluțiile actuale ale blockchain-urilor sunt bazele banilor digitali, dar va fi nevoie de ani pentru ca adopția în masă să devină realitate.

Analiza JPMorgan subliniază că instituțiile au depășit stadiul de experimentare cu tehnologia blockchain. Multe burse și organizații financiare au început deja să o utilizeze, deoarece oferă avantajul eficienței. Sectorul finanțelor a conștientizat potențialul pe termen lung al tehnologiei DLT de a duce la nivel superior modelele de afaceri tradiționale.

Potrivit JPMorgan, adoptarea în masă a blockchain-ului în domeniul bancar va dura între trei și cinci ani.

În ce privește banii digitali, însă, situația este diferită. Băncile centrale nu sunt încă pregătite pentru a-și revoluționa sistemele tradiționale. În același timp, criptomonedele existente rămân volatile, iar raportul JP Morgan exprimă rezerve cu privire la utilitatea lor ca instrument de investiții:

„Evoluțiile din ultimul an nu ne-au schimbat parerea cu privire la rolul limitat pe care îl joacă criptomonedele în diversificarea portofoliului global sau ca instrument de acoperire.”

Analiza JPMorgan despre monedele stabile

Cu toate acestea, raportul notează că piața criptomonedelor prezintă semne de maturitate, cum ar fi creșterea participării instituționale și introducerea de noi contracte pe exchange-urile reglementate.

În ce privește trendul monedelor stabile, acestea sunt privite ca o posibilă alternativă la Bitcoin și altcoins. Cu toate acestea, ridică probleme tehnice, mai ales cu privire la asigurarea lichidității.

Ce sunt monedele stabile si cum functioneaza?

Banca consideră că, la fel ca si Libra propusă de Facebook, criptomonedele stabile solicită un grad mai mare de centralizare:

„Pentru ca o moneda stabila ca Libra să aibă succes, va necesita probabil facilități de lichiditate, o sursă de active de rezervă cu randament pozitiv și rețele semi-private mai puțin distribuite.”

JPMorgan se numără printre băncile implicate în blockchain și dezvoltarea activelor criptografice. La începutul acestei luni, rapoartele au sugerat că JPMorgan are în vedere și fuziunea propriei sale echipe blockchain Quorum cu cea a ConsenSys, concentrată pe Ethereum.

Ike

Postari recente

Vulnerabilitate Ledger care ar putea duce la pierderea de Bitcoin

Un raport publicat de dezvoltatorul Mohammed Nokhbeh de la Liquality a descris o vulnerabilitate a… Citeste mai mult

12 ore

Atac de 51% asupra rețelei ETC, cu profit de 5 milioane de dolari

Conform unei analize realizate de firma Bitquery , în perioada 31 iulie-1 august a avut… Citeste mai mult

2 zile

Proiectul Cosmos – internetul blockchain-urilor

Proiectul Cosmos caută să rezolve problema comunicării între diferitele tipuri de blockchain-uri, pentru a genera… Citeste mai mult

2 zile

Membrii ai congresului SUA solicită IRS să sprijine sistemul de staking

Patru membrii ai congresului SUA au trimis o scrisoare IRS pentru a solicita autorității de… Citeste mai mult

2 zile

Recompensă de 400 milioane $ pentru identificarea hackerilor Bitfinex

După patru ani, exchange-ul Bitfinex a decis să solicite ajutor pentru a identifica hackerii și… Citeste mai mult

2 zile

Bitcoin va continua evoluția pozitivă urmat de Ethereum si ChainLink, este de parere analistul Josh Rager

Weekendul agitat pentru piața cripto a generat optimism pentru analistul Josh Rager. El este de… Citeste mai mult

3 zile