Prețul bitcoin pare pregătit pentru o nouă lichidare. Prețul a format o structură de tip „cap și umeri” pe graficul pe o oră.

Prețul nu a scăzut încă sub „linia gâtului”, care se află undeva la 14 000 de dolari, nivel psihologic de suport important.

Înălțimea structurii cap-și-umeri este de aproximativ 3000 de dolari înălțime, deci scăderea ar putea să aibă și ea aceeași înălțime.

Prețul bitcoin formează din nou un semnal de lichidare pe graficul pe termen scurt, dar indicatorii tehnici dau semnale amestecate.

Semnale ale indicatorilor tehnici

SMA pe 100 de zile este în continuare deasupra SMA pe 200 de zile pe acest grafic de preț. Asta indică faptul că cea mai fragilă rezistență este cea superioară și că ralierea ar putea să continue. Totuși, distanța dintre mișcările medii s-a îngustat semnificativ și arată că o posibilă intersectare în zona inferioară și o reîntoarcere a urșilor pe piață este iminentă.

O străpungere sub linia gâtului ar putea să ducă prețul bitcoin la 10-11 000 de dolari. O străpungere în sus ar putea să ducă prețul la 15 000 de dolari mai întâi și apoi la maxime de 17 000 de dolari.

Stocastica se întoarce din zona de supravânzare, ceea ce semnalizează o întoarcere a momentumului de cumpărare pe piață. Cifra RSI pare să meargă și ea încet-încet în sus.

Factori ai pieței

Cererea de dolar pe piață a bătut marți recordurile la rezultatele trezoreriei, dar și la indicii care țin de echități. Traderrii sunt optimiști în legătură cu noul sezon de câștiguri care va începe vineri, când intră în vigoare reforma fiscală.

„La telefon cu staff-ul, pe 5 ianuarie 208. Staff-ul s-a arătat îngrijorat în legătură cu lichiditățile și cu evaluarea instrumentelor de bază în care Fondul intenționează să investească și a cerut ca Trustul să își retragă amendamentul până când aceste probleme sunt rezolvate. Ca răspuns la cererea Staff-ului, trustul și-a retras respectuos amendamentul.”

Bitcoinul pierde teren și în fața rivalilor de pe piața altcoin, dar și în fața echităților care au performanțe mai bune.