Două subcomitete ale Casei Reprezentanților din SUA vor discuta posibilele aplicabilități pentru tehnologia blockchain în instituțiile guvernamentale, în timpul unor audieri miercuri.

„Mai mult decât bitcoin – aplicații emergente pentru tehnologia blockchain sunt programate să înceapă miercuri la ora 10 dimineața (ora coastei de est în America). Cel mai probabil se va discuta despre tehnologie în mare – un prim pas înainte să ia acțiuni concrete. Vorbitorii vor explica datele de bază ale tehnologiei înainte să vorbească despre felul în care poate să fie folosită”,

anunta Brandon Ver Velde, purtător de cuvânt al comitetului.

Aplicabilități pentru tehnologia blockchain

Vorbitorii vor reprezenta atât sectorul privat cât și agențiile guvernamentale cu experiență în domeniu.

Ajutor vine și de la Comitetul de Științe, Spațiu și Tehnologie, care vor supraveghea audierile. Aceștia au spus că doar se explorează tehnologia și că discuțiile nu vor merge neapărat în zona legislativă sau regulatorie.

Urmareste canalul nostru de YouTube!

Ver Velde a spus că

„orice posibile acțiuni viitoare ale comitetului or să se facă în baza acestor discuții”.

Comisia care va face audierile nu este încă sigură care sunt corpurile guvernamentale care vor profita de pe urma tehnologiei blockchain, după spusele lui Ver Velde. Acestea fiind spuse, responsabilii de legislație au venit cu câteva idei legate de aplicarea tehnologiei blockchain în guvernul federal.

Discuțiile se poartă într-o notă pozitivă

Rămâne de văzut ce fel de întrebări or să pună membrii subcomitetului. Reprezentanții Casei au spus însă că vin cu mintea deschisă la discuțiile despre noile aplicabilități pentru tehnologia blockchain.

Clay Higgins, reprezentant al Congresului, a notat că blockchain-ul poate să fie aplicat în partajarea de informații digitale.

„Este important să continuăm să căutăm cele mai inovative procese de securizare a tranzacțiilor digitale și să asigurăm integritatea datelor”,

a spus acesta

Aplicabilități pentru tehnologia blockchain in vederea securitatii

Și reprsezentantul Congresului Roger Marshall a vorbit despre posibilele utilizări în securitatea cibernetică, vorbind în mod special despre confidențialitatea datelor, în special în domeniul medical.

„Blockchain-ul are mai multe aplicabilități care pot să dezvolte securitatea, să servească mai bine consumatorii și să eficientizeze procesele guvernamentale”,

a comentat și Randy Hultgren, alt reprezentant al congresului.

Cel mai probabil, vorbitorii vor da detalii despre experiența lor cu blockchain-ul în companiile proprii. Printre aceștia se numără vice-președintele Walmart pe partea de siguranța alimentelor, Frank Yiannas, care va discuta despre încercările de a urmări mâncarea pe un sistem bazat pe blockchain.

IBM, partenerul Walmart în acest proiect, are la rândul său un reprezentant la audieri, pe Jerry Cuomo, vice-președinte responsabil de proiecte blockchain. Acesta va explica ce au învățat atunci când au construit propriile platforme blockchain.

„Ne închipuim că vor apărea multe aplicabilități pentru tehnologia blockchain pe măsură ce afacerile experimentează și perfecționează noi utilizări. Multe dintre ele vor putea să fie de asemenea folosite de guvernul federal, de la protejarea informațiilor sensibile ale sistemelor guvernamentale și până la administrarea riscurilor la lanțurile de furnizori”,

a comentat Ver Velde.

CryptoZZ