Apple, una dintre cele mai mari companii din întreaga lume, apreciază potențialul criptomonedelor pe termen lung. În cadrul unei discuții cu CNN Business, Jennifer Bailey, vicepreședinte la Apple Pay, a explicat că firma „urmărește” criptomonedele. Cu toate acestea, ea a precizat că consumatorii nu ar trebui să se aștepte la astfel de servicii în viitorul apropiat.

vinde bitcoin

Apple este una dintre cele mai importante producătoare de smartphone-uri și a intrat în industria de plăți prin serviciile Apple Pay. Acestea au fost introduse în 2014 și, în urmă cu câteva luni, compania a lansat un nou Apple Card, care este susținut de Goldman Sachs. Cu toate acestea, cardul nu poate fi folosit pentru achiziționarea de criptomonede, iar acestea nu vor fi integrate în sistemul de plati în viitorul apropiat.

Apple „urmărește” criptomonedele

Cu toate acestea, Jennifer Bailey a explicat că Apple „urmărește” criptomonedele, confirmând strategia foarte prudentă și conservatoare a companiei.

Bailey a recunoscut însă că sistemele de plată bazate pe coduri QR și criptomonedele sunt din ce în ce mai utilizate:

„Dacă ne uităm la soluțiile de plată pe bază de coduri QR, la potențialul pe termen lung al criptomonedelor, cred că vom vedea această schimbare în timp”,

a comentat Bailey.

Compania nu a menționat niciodată planuri de adăugare de soluții cripto la produsele lor. În acest sens, au rămas mult în urma competitorilor Samsung și HTC.

Samsung, care este, probabil, cel mai mare concurent Apple, a început deja să încorporeze portofele crypto în produsele său. Recent, ei au lansat o versiune blockchain al popularului model de telefon Galaxy Note 10.

De asemenea, HTC a lansat un smartphone blockchain numit Exodus, care include un portofel cripto încorporat printre multe alte funcții legate de blockchain.