Mulți oameni au impresia că utilizarea criptomonedelor asigură anonimitatea activităților derulate. Cazul Jones demonstrează că realitatea este diferită.

Tina Jones, o asistentă din Des Plaines, Illinois în vârstă de 32 de ani, a plătit un asasin cu 12.000$ în Bitcoin pentru a o ucide pe soția iubitului său. Mai exact, ea a avut o relație cu un coleg de serviciu însurat, iar când acesta a părăsit-o, Jones a decis că cea mai bună soluție ar fi un asasinat platit cu Bitcoin.

vinde bitcoin

În încercarea de a-și ascunde urmele, Jones a accesat piețele dark web cu ajutorul browserului web Tor și a apelat la serviciile așa-numitei ”Sicilian Hitman International Network”. Ea a furnizat adresa și fotografia victimei, precum și programul de lucru al iubitului ei, cu instrucțiuni de a nu agresa soțul victimei. Pe o perioadă de trei luni, ea a plătit 12.000 de dolari în Bitcoin pentru ca soția iubitului ei să fie ucisă.

Plan interceptat

Planul a fost interceptat de poliție în urma unei investigații despre serviciile ilegale de pe dark web realizată de programul CBS 48 de ore. Site-ul Sicilian Hitman International Network s-a dovedit a fi escrocherie, sub numele Asasinat platit cu Bitcoin. Autoritățile au identificat tranzacțiile cu bitcoin realizate de Jones și au arestat-o sub acuzația de tentativă de crimă. Jones s-a declarat vinovată și a fost condamnată la 12 ani de închisoare.

Pe lângă această pedeapsă, ea a mai trebuit să plătească aproape 10.000$ în amenzi, recompense pentru victimă și cheltuieli de judecată.