Sinteza cripto 23 August – Unii membri ai Asociației Libra își retrag sprijinul pentru proiect – Probleme cu serverele Amazon AWS afectează activitatea exchange-urilor cripto din Asia

Unii membri ai Asociației Libra își retrag sprijinul pentru proiect

Potrivit unui raport al Financial Times (FT), cel puțin 3 susținători ai controversatului proiect cripto al Facebook, Libra, și-au retras sprijinul.

Decizia șe datorează presiunilor exercitate de autoritățile de reglementare din întreaga lume. Multe țări au acordat o atenție deosebită proiectului, exprimând îngrijorări cu privire la politicile de confidențialitate ale Libra. O mare parte dintre membrii Asociației Libra, ce cuprind giganți precum Mastercard, Visa și Uber se tem că suspiciunea autorităților de reglementare vor genera neplăceri pentru propria activitate.

Probleme cu serverele Amazon AWS afectează activitatea exchange-urilor cripto din Asia

Serverele AWS cloud ale Amazon din Tokyo înregistrează probleme tehnice, ceea ce a afectat activitatea exchange-urilor cripto din Asia.

CEO-ul Binance, Changpeng Zhao, a anunțat pe Twitter că „serverele Amazon returnează eroarea 500, blocând accesul la API-urile legate de procesarea retragerilor”. Din acest motiv, platforma a suspendat pentru moment depunerile și retragerile de fonduri.

În același timp, exchange-ul KuCoin a raportat o problemă de supraîncălzire pe serverele AWS, ceea ce a făcut serviciile lor complet indisponibile.

Suspendarea activității reprezintă o mare problemă pentru utilizatorii platformelor, deoarece volatilitatea pieței poate permite comercianților să cumpere Bitcoin foarte ieftin prin pre-plasarea comenzilor limită. Partenerul fondator al Primitive Ventures, Dovey Wan, a postat un screenshot de pe exchange-ul BitMax, ce arată că utilizatorii au plasat o comandă de achiziție a 45 BTC pentru un USDT, într-un moment în care prețul Bitcoin era de fapt de 10.190$.

În prezent, serviciile AWS au revenit la normal.

Coinbase Wallet permite utilizarea dApps de pe desktop

Portofelul Coinbase oferă acum clienților posibilitatea să utilizeze aplicații descentralizate (DApps) pe orice browser desktop prin intermediul serviciului WalletLink.

Conform posătrii de pe blogul companiei, utilizatorii Coinbase Wallet pot utiliza acum DApps-urile lor prin WalletLink, care servește ca punte de legătură între aplicație și browserul desktop al clientului.

Acesta funcționează cu Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge, Opera și browserul descentralizat bazat pe blockchain Brave. Compania intenționează să adauge asistență pentru aplicații mobile native și mai multe criptomonede în viitor.

Noi semnale de criză bancară mondială: băncile planifică eliminarea a peste 30.000 de locuri de muncă

Băncile globale de investiții au avut de suferit în acest an, băncile europene fiind cele mai afectate. Drept urmare, aproape 30.000 de locuri de muncă au fost eliminate sau urmează să fie reduse în întregul sector.

Un raport publicat de Financial Times arată că Deutsche Bank este responsabilă pentru cele mai multe concedieri, în cadrul planului său de restructurare majoră. Peste 18.000 de locuri de muncă vor fi eliminate pe parcurscul acestui an. Banca germană a înregistrat, de asemenea, cea mai mare pierdere din 2008 în ultimul său raport de activitate.

Barclays, Societe generale și Citigroup au anunțat, de asemenea, reduceri ale numărului angajaților în cadrul operațiunilor lor.

O parte dintre aceste reduceri se datorează automatizării operațiunilor. In schimb rezultatele financiare ale întregului sistem bancar au fost foarte slabe în acest an. Reducerea ratei dobânzilor afectează profitabilitatea băncilor și le forțează să ia măsuri de scădere a cheltuielilor cu personalul.

Mulți analiști din comuniatea cripro sunt de părere că o criză financiară mondială este iminentă, ceea ce va duce la creșterea popularității criptomonedelor. Deoarece nu sunt dependente de ratele dobânzilor, Bitcoin și celelalate criptomonede pot reprezenta o protecție pentru investitori.

Ike

Vezi comentarii

Postari recente

Un nou proiect de scutire de taxe pentru tranzacțiile cu cripto de valoare mică

Legislatorii americani încearcă din nou să introducă o scutire de taxe pentru tranzațiile cu criptomonede de valoare mică. Patru parlamentari,… Citeste mai mult

o zi

Silvergate Bank si Bitstamp lansează servicii de împrumut garantate cu Bitcoin – 36% dintre IMM-urile in SUA acceptă plățile cu criptomonede – Sinteza crypto 17 Ianuarie

Silvergate Bank si Bitstamp lansează servicii de împrumut garantate cu Bitcoin Banca americană Silvergate, în parteneriat cu exchange-ul Bitstamp, lanseaza… Citeste mai mult

2 zile

Grayscale anunță rezultate excelente pentru trimestrul 4 al lui 2019

Compania Grayscale Digital Assets a publicat raportul de activitate pentru anul trecut, relevând rezultate excelente.  Grayscale este unul dintre cele… Citeste mai mult

2 zile

Noul prim-ministru al Rusiei susține economia digitală

Presa rusească a anunțat că noul prim-ministru al Rusiei, Mikhail Mishustin, a solicitat prioritizarea economiei digitale. Mishustin a fost confirmat… Citeste mai mult

2 zile

CryptoBull: Bitcoin ar trebui să ajungă la 33.000$ până în iulie

Analistul CryptoBull este de părere că Bitcoin va ajunge la valoarea de 33.000 de dolari până în iulie. Argumentele sale… Citeste mai mult

3 zile

Dezvoltatorul Gavin Andresen se reoritentează spre proiecte Ethereum

Unul dintre cei mai vechi dezvoltatori ai Bitcoin, Gavin Andresen, pare să se reorienteze spre blockchain-ul Ethereum. El și-a reluat… Citeste mai mult

3 zile