Sinteza cripto 23 August – Unii membri ai Asociației Libra își retrag sprijinul pentru proiect – Probleme cu serverele Amazon AWS afectează activitatea exchange-urilor cripto din Asia

Unii membri ai Asociației Libra își retrag sprijinul pentru proiect

Potrivit unui raport al Financial Times (FT), cel puțin 3 susținători ai controversatului proiect cripto al Facebook, Libra, și-au retras sprijinul.

Decizia șe datorează presiunilor exercitate de autoritățile de reglementare din întreaga lume. Multe țări au acordat o atenție deosebită proiectului, exprimând îngrijorări cu privire la politicile de confidențialitate ale Libra. O mare parte dintre membrii Asociației Libra, ce cuprind giganți precum Mastercard, Visa și Uber se tem că suspiciunea autorităților de reglementare vor genera neplăceri pentru propria activitate.

Probleme cu serverele Amazon AWS afectează activitatea exchange-urilor cripto din Asia

Serverele AWS cloud ale Amazon din Tokyo înregistrează probleme tehnice, ceea ce a afectat activitatea exchange-urilor cripto din Asia.

CEO-ul Binance, Changpeng Zhao, a anunțat pe Twitter că „serverele Amazon returnează eroarea 500, blocând accesul la API-urile legate de procesarea retragerilor”. Din acest motiv, platforma a suspendat pentru moment depunerile și retragerile de fonduri.

În același timp, exchange-ul KuCoin a raportat o problemă de supraîncălzire pe serverele AWS, ceea ce a făcut serviciile lor complet indisponibile.

Suspendarea activității reprezintă o mare problemă pentru utilizatorii platformelor, deoarece volatilitatea pieței poate permite comercianților să cumpere Bitcoin foarte ieftin prin pre-plasarea comenzilor limită. Partenerul fondator al Primitive Ventures, Dovey Wan, a postat un screenshot de pe exchange-ul BitMax, ce arată că utilizatorii au plasat o comandă de achiziție a 45 BTC pentru un USDT, într-un moment în care prețul Bitcoin era de fapt de 10.190$.

În prezent, serviciile AWS au revenit la normal.

Coinbase Wallet permite utilizarea dApps de pe desktop

Portofelul Coinbase oferă acum clienților posibilitatea să utilizeze aplicații descentralizate (DApps) pe orice browser desktop prin intermediul serviciului WalletLink.

Conform posătrii de pe blogul companiei, utilizatorii Coinbase Wallet pot utiliza acum DApps-urile lor prin WalletLink, care servește ca punte de legătură între aplicație și browserul desktop al clientului.

Acesta funcționează cu Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge, Opera și browserul descentralizat bazat pe blockchain Brave. Compania intenționează să adauge asistență pentru aplicații mobile native și mai multe criptomonede în viitor.

Noi semnale de criză bancară mondială: băncile planifică eliminarea a peste 30.000 de locuri de muncă

Băncile globale de investiții au avut de suferit în acest an, băncile europene fiind cele mai afectate. Drept urmare, aproape 30.000 de locuri de muncă au fost eliminate sau urmează să fie reduse în întregul sector.

Un raport publicat de Financial Times arată că Deutsche Bank este responsabilă pentru cele mai multe concedieri, în cadrul planului său de restructurare majoră. Peste 18.000 de locuri de muncă vor fi eliminate pe parcurscul acestui an. Banca germană a înregistrat, de asemenea, cea mai mare pierdere din 2008 în ultimul său raport de activitate.

Barclays, Societe generale și Citigroup au anunțat, de asemenea, reduceri ale numărului angajaților în cadrul operațiunilor lor.

O parte dintre aceste reduceri se datorează automatizării operațiunilor. In schimb rezultatele financiare ale întregului sistem bancar au fost foarte slabe în acest an. Reducerea ratei dobânzilor afectează profitabilitatea băncilor și le forțează să ia măsuri de scădere a cheltuielilor cu personalul.

Mulți analiști din comuniatea cripro sunt de părere că o criză financiară mondială este iminentă, ceea ce va duce la creșterea popularității criptomonedelor. Deoarece nu sunt dependente de ratele dobânzilor, Bitcoin și celelalate criptomonede pot reprezenta o protecție pentru investitori.

Ike

Vezi comentarii

Postari recente

Orase inteligente si Blockchain

In perioada 22 – 26 iunie, a avut loc Smart Cities Days 2020. Un eveniment… Citeste mai mult

2 zile

Este Bitcoin Vault o schema Ponzi sau nu?

Acum cateva luni cineva mi-a atras atentia asupra unui proiect crypto numit Bitcoin Vault. BTCV… Citeste mai mult

o săptămână

Va depăși prețul criptomonedei Ethereum maximul istoric de 1400$ in umatorul interval de timp?

Prețul criptomonedei Ethereum a avut o evoluție cel puțin interesantă și destul de similară cu… Citeste mai mult

o săptămână

Trump catre Secretarul Trezoreriei „Go After Bitcoin”

Cartea fostului Consilier pe Securiatate Nationala John Bolton, „Camera unde s-a întâmplat”, dezvaluie detalii picante… Citeste mai mult

2 săptămâni

Ce este Ethereum si de ce are valoare?

Ethereum este un concept pe care mulți îl asociază cu a doua cea mai valoroasă… Citeste mai mult

2 săptămâni

Cum sa faci bani din Blockchain? O metoda prin care poti sa faci milioane de dolari!

Dupa cum bine stiti ecosistemul crypto este plin de oportunitati. Este tanar si cei care… Citeste mai mult

2 săptămâni