Furnizorul de ATM-uri Bitlish a fost primul care a introdus un ATM bitcoin în Rusia. În pofida creșterii la nivel european, BTM-urile sunt încă prea puțin utilizate.

Pentru utilizatorii noi, dar și pentru cei vechi, baza tranzacțiilor rămâne mediul online. Aceasta se întâmplă atât din cauza comisioanelor, cât și datorită nivelului limitat de cunoștințe al consumatorilor.

Ținând cont de cele de mai sus, Bitlish a surprins pe toată lumea când a implementat două BTM-uri în Rusia. Decizia a fost luată cu ajutorul unui partener local, care a avut această oportunitate în orașul Sankt Petersburg.

Reprezentanții Bitlish au declarat că intenționează să plaseze 5000 BTM-uri în Europa până la finalul lui 2017.

În prezent, pe site-ul CoinATMRadar sunt listate sub 200 de ATM-uri. Marea Britanie este statul cu cele mai multe, în număr de 68.

ATM-urile din Rusia iau amploare

Într-un interviu, compania Bitlish, reprezentată de Max Grain, a dezbătut asupra planurilor de viitor. Referitor la amplasarea ATM-urilor în Sankt Petersburg, Max Gain a declarat:

“Avem parteneriate cu mai multe companii de ATM-uri din lume. Deciziile nu ne aparțin întru totul. Este la latitudinea partenerilor noștri ce locații aleg. Primul nostru partener din Rusia a avut posibilitatea amplasării în Saint-Petersburg, iar aceasta a fost decizia lui”.

Următoarea țintă: sudul Rusiei

Referitor la destinațiile următoarelor ATM-uri, Gain a transmis:

“Avem în vedere să ne extindem prin intermediul partenerilor pe care îi avem în Rusia şi Europa. Dorim să plasăm pe parcursul acestui an 300 de ATM-uri în Comunitatea Statelor Independente (n.r. statele din fosta Uniune Sovietică) şi alte 5000 în Europa. De asemenea, ne vom extinde şi în sudul Rusiei în lunile următoare.”

În privinţa legislaţiei ruseşti, Gain crede că în curând va exista un cadru legislativ care va permite firmelor şi consumatorilor să tranzacţioneze în mod legal criptovalută.

Europa este prioritară

Fiind întrebat despre impactul pe care îl vor avea ATM-urile, Gain a transmis că în mod cert va exista un impact direct. În plus, crearea unui cadru legislativ va împinge de la spate afacerile cu ATM-uri. Acest sector este unul destul de dezvoltat în Rusia, iar Bitlish recomandă partenerilor săi să încerce plasarea a cât mai multe ATM-uri pentru a satisface nevoile utilizatorilor.

Despre viitoarele plasamente şi despre priorităţile companiei, Gain a mai declarat:

“Nu ne orientăm doar spre Rusia; avem parteneri şi în S.U.A. şi în America de Sud. Europa va fi însă prioritară pentru noi. În acest sens acceptăm comenzi pentru ATM-uri la preţuri foarte competitive – 1200 euro pentru o unitate. Ne vom baza pe parteneri autorizaţi şi probabil că vom avea un reprezentant zonal pentru fiecare regiune. Oricine este interesat poate aplica prin intermediul site-ului nostrum. Vom lua în considerare toate aplicaţiile.”

Sursa – Cointelegraph