Începând cu data de 1 martie, australienii pot achiziționa Bitcoin și ETH de la 1200 de chioșcuri de ziare, în baza unei inițiative a exchange-ului australian Bitcoin.com.au

Exchange-ul funcționează de aproximativ 18 luni și până în prezent a tranzacționat exclusiv BTC, însă începând cu luna martie oferă și tranzacții cu ETH. Cu această ocazie, au decis să ofere posibilitatea clineților de a achiziționa criptomonede printr-o metodă familiară.

Directorul Bitcoin.com.au a declarat:

”Faptul că acum poți cumpăra BTC și ETC din același loc de unde cumperi băuturi răcoritoare și produse de papaetărie demonstrează cât de familiare și instituționalizate au devenit criptomonedele. Toți cei care ezitau să cumpere Bitcoin pentru că părea prea dificil au acum posibilitatea s-o fac foarte simplu, fără a-și face griji cu privire la complicațiile generate de investițiile în monede digitale”.

Pentru a achiziționa criptomonede de la chișcurile de ziare partenere, clienții trebuie sp dețină un portofel digital și să scaneze codul QR pe iPad-ul de la chioșc. Monedele vor fi transferate în portofel în aproximativ 20 de minute, iar lmita minimă de achiziție a fost stabilită la 50 de dolari australieni (aproximativ 39$).

În mod normal, comisionul practicat de Bitcoin.com.au este de 5%, însă în data de 1 martie, promoția de lansare face tranzacția gratuită.

Australia a făcut pași importanți în adoptarea criptomonedelor atât în piețele financiare, cât și în piețele de retail. La sfârșitul lunii ianuarie, Aeroprotul Național din Brisbane a declarat că întregul terminal va implementa monedele digitale, astfel încât toate firmele prezente să poată accepta Bitcoin, Ethereum și Dash pentru tranzacție, iar Bursa Australiană a anunșat că va utiliza tehnologia blockchain pentru procesarea tranzacțiilor de capital.