Argentina urmează să primeascsă 200 de automate de bitcoin ”bi-direcționale” luna viitoare. Este vorba despre o inițiativă care răspunde la ”schimbarea ordinii monetare globale”.

Într-un interviu pentru platforma de știri locală CryptoNoticias, directorul grupului Odyssey, Sebastian Poncelis, a spus că vor fi mai multe avantaje pentru toată lumea de pe urma aparatelor. Argentina este o țară  în care  politicile economice i-au făcut pe consumatori să se îndrepte către bitcoin.

”Ideea a venit de la faptul că am priceput că ordinea financiară în întreaga lume se schimbă” a spus acesta.”Este ceea ce eu numesc convergență monetară, care ne face să folosim diferite tipuri de metode de plată și schimburi. Adică bani gheață, monede digitale, portofele electronice, puncte de loialitate etc. Punctul de contact pentru aceste ooperațiuni sunt automatele care pot să tranzacționeze mai multe monede. Ele pot să transforme banii digitali în bani fizici și invers.”

Dacă lansarea va fi un succes, atunci Argentina va depăși multe alte piețe internaționale. Majoritatea automatelor de bitcoin din lume nu se ocupă simultan și de criptomonede și de bani fiat în același timp.

Luna trecută, și Australia a anunțat că are în plan să echipeze 500 de aparate cu funcționalități de vânzare și cumpărare de bitcoin.

”Odyssey este prima platformă globală care integrează tehnologia financiară, criptomoneda și banii gheață. (…) Acest lucru facilitează mișcarea schimburilor străine, comerțul și reducerea de costuri de tranzacție” a adăugat Ponceliz.

Automatele de bitcoin sunt o industrie care se răspândește rapid. Totuși, deocamdată nu pare să aibă și o cerere din partea publicului pe măsură.

Comisioanele mari și problemele de performață (comparativ cu schimburile online) au fost cele care au făcut automatele să își piardă popularitatea.

Operatorul de automate de bitcoin din Anglia Bitlish comunica în luna mai că va lansa 5000 de aparate în întreaga Europă până la sfârșit de an.