Companiile din Israel care fac tranzacții cu bitcoin se pot confrunta în curând cu reguli mai stricte impuse de autoritatea de reglementare financiară a țării.

Potrivit Reuters, șeful Autorității Israeliere pentru Valorile Mobiliare (ISA), Shmuel Hauser, a declarat într-o conferință de afaceri, care a avut loc pe 26 decembrie, că săptămâna viitoare va fi prezentată o propunere a Consiliului de administrație ISA, care urmărește interzicerea oricărei companii care are o implicare majoră în tranzacțiile cu bitcoin de la Bursa din Tel Aviv (TASE). Hauser a declarat agenției de știri:

“Dacă există vreo companie în care principala lor afacere este tranzactionarea de monede digitale, nu vom permite listarea companiei. Dacă aceasta este deja listată, tranzacționarea sa va fi suspendată”.

Dupa spusele lui Hauser, dacă propunerea este aprobată, ea va trece printr-o audiere publică înainte ca schimbul intern să fie necesar pentru a respecta noile legi.

O astfel de mișcare poate fi văzută ca o continuare a deciziei ISA de la sfârșitul lunii august de a examina legile de reglementare privind ofertele inițiale de monede (ICO). La vremea respectivă, s-a spus că organizația intenționează să lanseze un raport pentru recomandări înainte de sfârșitul lunii decembrie.

Propunerea de reglementare poate fi văzută și ca răspuns la tendința pieței în care companiile publice au văzut o creștere a prețului acțiunilor după rebranding la ceva legat de blockchain și cryptomonedă – o tendință reflectată și pe bursele de valori din S.U.A.

Citeste despre: Franța vrea ca națiunile G20 să discute despre reglementările bitcoin

După cum a identificat Reuters, cel puțin o companie publică Blockchain Mining (BLCM.TA) a înregistrat o creștere a prețului acțiunilor de peste 5% în termen de cateva luni după ce a anunțat trecerea de la aurul minier la criptomonede. Cu toate acestea, compania și-a schimbat ulterior numele în Resurse Naturale , potrivit știrilor.

In comentariul lui Hauser se mentioneaza despre piața volatila a criptomenedei, în special pe 22 decembrie, când piața a văzut probabil cea mai mare corecție pe o singură zi. Capitalul pieței de criptomonedă a avut o valoare maximă de 418 miliarde de dolari, în scădere cu aproape 30% față de cea înregistrată la începutul săptămânii trecute. Dar, curând, a revenit la o sumă de peste 500 de miliarde de dolari.