În cooperare cu Trezoreria și Banca Națională a Angliei, Autoritatea de Supraveghere Financiară (FCA) din Marea Britanie a planificat să publice un raport cu prvire la piața cripto până la sfârșitul acestui an.

La sfârștiul lunii martie 2018, Trezoreria din Marea britanie a anunțat că a creat un grup de studiu care să analizeze modul în care criptomonedele și tehnologiile asociate pot fi reglementate și susținute, iar FCA a creat un mediu de test pentru testarea proiectelor blockchain fără a mai fi necesară obținerea de aprobări din partea autorităților.

În planul de activitate, FCA afirmă că:

”Abordarea noastră este aceea de a promova un sistem de reglementare care să susțină competiția, inovația și evoluția noilor tehnologii și care să asigure în același timp protecția consumatorilor și a companiilor implicate”.

Criptomonedele sunt considerate ”activități cheie” în cadrul programului Innovate, mediul de test care reprezintă modalitatea aleasă de FCA pentru a susține companiile care dorescă să dezvolte noi concepte și tehnologii. În conformitate cu declarațiile autorităților, acest program reprezintă o metodă de a se ține la curent cu evoluția piețelor, oferind în același timp modalități de a reglementa activitățile respective (făcându-se referire în special la ICO-uri și tehnologia DLT).

Cu toate că monedele digitale ”nu sunt în prezent reglementate concret, unele modele de utilizare și modul în care sunt prezentate intra sub autoritatea FCA și reprezintă concepte compleze ce trebuie analizate”. FCA a lansat deja ghiduri cu privire la modul în care trebuie abordate serviciile asociate cu criptomonedelele, inclusiv pentru contractele futures contractele CFD și alte tipuri de opțiuni financiare.

La nivelul Uniunii Eurpoene s-a pus problema modului în care să fie abordate monedele digitale, guvernatorul Băncii Naționale a Angliei având propunerea de a impune piețelelor cripto acelorași standarde ca piețele financiare tradiționale.

Discuțiile la nivelul reuniunii G20 însă par să privească criptomonedele ca fiind bunuri, nu valute, astfel încât nu a fost identificată încă o abordare universală.