Avertizare – povestea Mt. Gox se poate repeta oricand. BitFinex cauta solutii

Fostul director Mark Karpeles avertizează că istoria s-ar putea repeta – Mt. Gox, platforma infamă care a pierdut 500 de milioane de dolari, ar putea să nu rămână un caz singular. Între timp, cei de la BitFinex vin cu o soluție posibilă.

În timp ce Mark Karpeles și-a exprimat îngrijorarea cum că schimburile de monedă digitală încă păstrează banii depozitați de utilizatori, BitFinex a anunțat un nou sistem făcut să păstreze fondurile contului separate pe blockchain într-un mod ușor de verificat.

Un alt dezastru care stă să se întâmple

Scara problemei pe care ambii o iau în calcul este uriașă – 818 000 de bitcoin-i au fost furați între 2010 și 2014. Karpeles, care era directorul Mt. Gox atunci când platforma a pierdut cei 500 de milioane de dolari din banii clienților, este acum interesat de găsirea unei soluții pentru problemele de securitate.

Într-o postare pe blog, Karpeles a discutat pe tema asta și a explicat mai pe larg cum vede el soluția problemei schimburilor care păstrează balanțe enorme pentru depozitele clienților.  Totuși, recunoaște că nu este o problemă pe care o poți rezolva cu ușurință.

Știu cât de greu este pentru un schimb deja existent să treacă la un nou proces când vine vorba de reglementările comerciale, totuși situația de acum nu este decât un alt dezastru care stă să se întâmple (și ultimul lucru pe care ni-l dorim).

 Pe lângă provocările tehnice de a schimba felul în care operează exchange-urile către un nou sistem, companiile de monedă digitală implicate se confruntă de asemenea cu reglementări financiare stricte. În SUA, FinCEN (Rețeaua împotriva infracțiunilor financiare) a avertizat că plănuiește să investigheze o parte dintre aceste afaceri care se ocupă de moneda digitală, deoarece nu au reușit să se conformeze controalelor financiare existente.

O soluție cu care vine Karpeles este să se concentreze exclusiv pe schimbul între diferite monede digitale (în stilul Shpeshirt.io) evitând astfel reglementările din jurul banilor gheață. Odată eliberați de aceste reguli, Karpeles sugerează că dacă niște clienți ai unui schimb arată că au fonduri gata de tranzacționare printr-un mesaj blockchain, este o dovadă suficientă pentru a deschide o tranzacție fără să trebuiască să încredințezi schimbului banii tăi.

Entitatea cripto-monedei ar putea, în loc să păstreze bitcoin, să urmărească răspunderea și să se asigure că membrii vin cu dovezi de proprietate semnând mesajele din adresele lor – sau rulând un software de portofel în care clientul are parola privată

Această descentralizare a fondurilor ar preveni genul de furturi pe care le-am văzut recent, când BitFinex a pierdut 330 000 de dolari din depozitele clienților, în luna mai, din cauza unui portofel electronic compromis.

BiFinex anunță portofelele de clienți segregate

Discuția lui Karpeles despre securitatea schimburilor s-ar putea totuși să vină la un moment oportun pentru companie, din moment ce BitFinex și BitGo a anunțat cu două zile mai târziu, pe 3 iunie, că sunt pregătiți să dezvăluie primul schimb bitcoin cu dovadă de rezervă în timp real.

Dornic să schimbe subiectul portofelului compromis, Zane Tackett, director de comunitate și dezvoltare de produs la BitFinex, explică de ce crede că noul concept al companiei ar putea să securizeze fondurile clienților mai bine decât alte schimburi.

Era clienților bitcoin amestecați și a tuturor problemelor de securitate asociate cu acest lucru s-a încheiat. Comunitatea comercială caută de multă vreme conturi verificabile individual fără să trebuiască să sacrifice nici securitatea nici performanța. Cu ajutorul tehnologiei multi-sig de la BitGo, echipa BitFinex este foarte entuziasmată să fie primul schimb din lume care folosește reglementări automate bitcoin folosind portofele segregate pentru clienți.

Practic vrea să ofere clienților abilitatea de a verifica fondurile de rezervă ale schimbului, folosind un sistem care generază un set unic de parole pentru fiecare utilizator care separă fondurile fiecăruia în blockchain-ul public. În felul acesta BitFinex ar putea să facă un pas în a asigura utilizatorii că fondurile lor sunt în siguranță și protejate. Fiecare client va avea depozitul păstrat într-un portofel segregat, verificabil prin blockchain.

Astfel, parola compromisă a unui portofel ar pune în pericol doar fondurile unui singur utilizator, deși securitatea portofelului schimbului și sistemul de distribuție ar putea încă să fie problematic.

Dimensiunile BitFinex ca schimb sunt importante din punctul de vedere al îmbunătățirii securității depozitelor utilizatorului în general, pentru că la acest moment schimbul procesează cam 15% din volumul comercial global al monedei. Cel puțin, faptul că un jucător atât de mare ridică această problemă în public și vine cu o soluție mai bună pentru siguranța fondurilor utilizatorilor va crește viteza cu care alte schimburi fac eforturi similare.

Ike

Postari recente

Platforma de plăți digitale Shopify s-a alăturat Asociației Libra – Exchange-ul britanic TradeSatoshi se închide – Sinteza crypto 21 Februarie

Platforma de plăți digitale Shopify s-a alăturat Asociației Libra Shopify a anunțat într-o postare pe blog că a devenit membrul… Citeste mai mult

3 zile

Vitalik Buterin explică tehnologia ”stateless clients” a Ethereum 2.0

Rețeaua Ethereum se pregătește pentru un upgrade major, care o va transforma în ETH 2.0, bazată pe un nou protocol… Citeste mai mult

3 zile

Boerse Stuttgart se pregătește să ofere servicii de custodie cripto clienților instituționali

De când a intrat în vigoare noua legislație cu privire la criptomonede în Germania, instituțiile financiare s-au pregătit să ofere… Citeste mai mult

3 zile

Industria de minare Bitcoin, menționată de presa mainstream

Revista Fortune a dedicat un articol industriei de minare Bitcoin, aducând subiectul în atenția publicului larg. Analiza a fost bazată… Citeste mai mult

3 zile

Suedia testează e-krona

Banca centrală a Suediei a anunțat că a început un proiect pilot pentru testarea unei CBDC(moneda digitala emisa de banaca… Citeste mai mult

3 zile

Bitcoin scade brusc cu aproape 1000 de dolari – Binance și-a suspendat activitatea pentru șase ore – Sinteza crypto 20 Februarie

Bitcoin scade brusc cu aproape 1000 de dolari În cursul zilei de miercuri, prețul Bitcoin scade brusc cu aproape 1000$… Citeste mai mult

3 zile