Compania Bakkt a început să accepte depozite și retrageri pe 6 septembrie, înainte de lansarea planificată a produselor futures pe 23 septembrie. Bitcoin (BTC) depus în Bakkt Warehouse este protejat de o poliță de asigurare de 125 de milioane de dolari.

Bakkt a necesitat mult timp și eforturi pentru a obține certificarea de reglementare pentru viitoarele sale produse futures Bitcoin livrate fizic. În ultimul an, infrastructura din spatele platformei a fost dezvoltată masiv, iar acum serviciile se lansează pe bandă rulantă.

Bakkt Warehouse

Serviciul de custodie Bakkt a fost lansat pe 6 septembrie, iar contractele futures propriu zise se vor lansa pe 23 septembrie.

Faptul că depozitele sunt asigurate înlătură încă o preocupare pentru investitorii instituționali pe care Bakkt speră să îi atragă.

ro.exchange

Odată lansate, tranzacțiile vor avea loc pe platforma futures administrată de compania ce deține Bakkt, Intercontinental Exchange (ICE). Între timp, custodia va fi operată de Bakkt Trust Company, care a primit licență de custode cripto de la Departamentul de Servicii Financiare de Stat din New York. La rândul său, Bakkt Warehouse va muta Bitcoin de la poziții scurte la poziții lungi, ceea ce va duce la livrarea reală a Bitcoin.

Decontari in Bitcoin

Aceasta va fi prima platformă Bitcoin futures care va oferi un produs livrat fizic, ceea ce înseamnă că investitorii instituționali vor tranzacționa cu BTC real.

Produsele futures existente de la Chicago Mercantile Exchange sunt decontate în cash, în timp ce clienții Bakkt vor primi plata în Bitcoin odată ce contractul futures expiră.