Banca austriacă InCore a primit autorizație din partea autorității elvețiane de supraveghere a pieței financiare (FINMA) să efectueze tranzacții cu active digitale. InCore devine prima bancă elvețiană de afaceri aprobată să funcționeze în sfera cripto.

Licența permite clienților instituționali să tranzacționeze, să dețină și să transfere active digitale. FINMA a permis, de asemenea, băncii să-și dezvolte capacitățile de tokenizare.

Testeaza BRAVE si sustine revista noastra!

Într-un interviu cu Finews.ch, Mark Dambacher, CEO al InCore Bank, a comentat:

„Clienții noștri beneficiază de extinderea la noua clasă de active fără a fi nevoiți să investească în infrastructură și în noi procese. Și asta păstrând standardele obișnuite de securitate și modul în care construim puntea către clasele de active tradiționale”.

Banca austriacă InCore include servicii de intermediere

Banca a încheiat deja un parteneriat cu Inacta AG, o firmă independentă de consultanță IT din Elveția. Aceasta va furniza informații și va gestiona cripto-activelele, iar de tranzacții se va ocupa Maerki Bauman & CO. InCore intenționează să integreze protecții reglementate pentru clienți, standarde de siguranță și a unei interfețe ușor de operat. În acest fel, compania poate simplifica procesul de tokenizare și o poate face mai accesibilă clienților la nivel global.

Directorii companiei au declarat că banca intenționează să-și extindă strategia blockchain în următoarele luni. De asemenea, intenționează să includă servicii de intermediere, custodie și transferuri de tokenuri security.

Anunțul InCore reprezintă un pas important în crearea unui mediu favorabil pentru blockchain în sectorul bancar din UE. Serviciile băncii pot fi folosite de companiile din întreaga lume.

FINMA a decis să permită tranzacțiile cu criptomonede, dar a impus reguli stricte pentru a preveni spălarea de bani. Pragul pentru tranzacțiile cripto neidentificate a fost redus de la 5.000 CHF la 1.000 CHF (în jur de 1.020 dolari) în luna februarie.