Banca austriacă InCore primește autorizație să realizeze tranzacții cu active digitale

Banca austriacă InCore a primit autorizație din partea autorității elvețiane de supraveghere a pieței financiare (FINMA) să efectueze tranzacții cu active digitale. InCore devine prima bancă elvețiană de afaceri aprobată să funcționeze în sfera cripto.

Licența permite clienților instituționali să tranzacționeze, să dețină și să transfere active digitale. FINMA a permis, de asemenea, băncii să-și dezvolte capacitățile de tokenizare.

Testeaza BRAVE si sustine revista noastra!

Într-un interviu cu Finews.ch, Mark Dambacher, CEO al InCore Bank, a comentat:

„Clienții noștri beneficiază de extinderea la noua clasă de active fără a fi nevoiți să investească în infrastructură și în noi procese. Și asta păstrând standardele obișnuite de securitate și modul în care construim puntea către clasele de active tradiționale”.

Banca austriacă InCore include servicii de intermediere

Banca a încheiat deja un parteneriat cu Inacta AG, o firmă independentă de consultanță IT din Elveția. Aceasta va furniza informații și va gestiona cripto-activelele, iar de tranzacții se va ocupa Maerki Bauman & CO. InCore intenționează să integreze protecții reglementate pentru clienți, standarde de siguranță și a unei interfețe ușor de operat. În acest fel, compania poate simplifica procesul de tokenizare și o poate face mai accesibilă clienților la nivel global.

Directorii companiei au declarat că banca intenționează să-și extindă strategia blockchain în următoarele luni. De asemenea, intenționează să includă servicii de intermediere, custodie și transferuri de tokenuri security.

Anunțul InCore reprezintă un pas important în crearea unui mediu favorabil pentru blockchain în sectorul bancar din UE. Serviciile băncii pot fi folosite de companiile din întreaga lume.

FINMA a decis să permită tranzacțiile cu criptomonede, dar a impus reguli stricte pentru a preveni spălarea de bani. Pragul pentru tranzacțiile cripto neidentificate a fost redus de la 5.000 CHF la 1.000 CHF (în jur de 1.020 dolari) în luna februarie.

Ike

Postari recente

Chainlink investește mai mult decât Ethereum pentru dezvoltarea rețelei

Un raport publicat de Flipside Crypto arată că Chainlink investește mai mult decât Ethereum în… Citeste mai mult

14 ore

Organizatie autonoma descentralizata – proiectul Aragon

Unul dintre motivele care au alimentat dezvoltarea explozivă a criptomonedelor și a tehnologiei blockchain este… Citeste mai mult

17 ore

Orase inteligente si Blockchain

In perioada 22 – 26 iunie, a avut loc Smart Cities Days 2020. Un eveniment… Citeste mai mult

4 zile

Este Bitcoin Vault o schema Ponzi sau nu?

Acum cateva luni cineva mi-a atras atentia asupra unui proiect crypto numit Bitcoin Vault. BTCV… Citeste mai mult

2 săptămâni

Va depăși prețul criptomonedei Ethereum maximul istoric de 1400$ in umatorul interval de timp?

Prețul criptomonedei Ethereum a avut o evoluție cel puțin interesantă și destul de similară cu… Citeste mai mult

2 săptămâni

Trump catre Secretarul Trezoreriei „Go After Bitcoin”

Cartea fostului Consilier pe Securiatate Nationala John Bolton, „Camera unde s-a întâmplat”, dezvaluie detalii picante… Citeste mai mult

2 săptămâni