Banca austriacă InCore primește autorizație să realizeze tranzacții cu active digitale

Banca austriacă InCore a primit autorizație din partea autorității elvețiane de supraveghere a pieței financiare (FINMA) să efectueze tranzacții cu active digitale. InCore devine prima bancă elvețiană de afaceri aprobată să funcționeze în sfera cripto.

Licența permite clienților instituționali să tranzacționeze, să dețină și să transfere active digitale. FINMA a permis, de asemenea, băncii să-și dezvolte capacitățile de tokenizare.

Testeaza BRAVE si sustine revista noastra!

Într-un interviu cu Finews.ch, Mark Dambacher, CEO al InCore Bank, a comentat:

„Clienții noștri beneficiază de extinderea la noua clasă de active fără a fi nevoiți să investească în infrastructură și în noi procese. Și asta păstrând standardele obișnuite de securitate și modul în care construim puntea către clasele de active tradiționale”.

Banca austriacă InCore include servicii de intermediere

Banca a încheiat deja un parteneriat cu Inacta AG, o firmă independentă de consultanță IT din Elveția. Aceasta va furniza informații și va gestiona cripto-activelele, iar de tranzacții se va ocupa Maerki Bauman & CO. InCore intenționează să integreze protecții reglementate pentru clienți, standarde de siguranță și a unei interfețe ușor de operat. În acest fel, compania poate simplifica procesul de tokenizare și o poate face mai accesibilă clienților la nivel global.

Directorii companiei au declarat că banca intenționează să-și extindă strategia blockchain în următoarele luni. De asemenea, intenționează să includă servicii de intermediere, custodie și transferuri de tokenuri security.

Anunțul InCore reprezintă un pas important în crearea unui mediu favorabil pentru blockchain în sectorul bancar din UE. Serviciile băncii pot fi folosite de companiile din întreaga lume.

FINMA a decis să permită tranzacțiile cu criptomonede, dar a impus reguli stricte pentru a preveni spălarea de bani. Pragul pentru tranzacțiile cripto neidentificate a fost redus de la 5.000 CHF la 1.000 CHF (în jur de 1.020 dolari) în luna februarie.

Ike

Postari recente

Exchangeul de criptomonede TOKERO lansează de azi programul de fidelitate TOKERO PRO!

De astăzi ai șansa să faci parte din TOKERO PRO, un club select, plin de… Citeste mai mult

o lună

5% din ETH disponibil a fost blocat în ETH2.0

Noua versiune PoS a rețelei Ethereum pare să evolueze cu pași rapizi. Conform ultimelor date,… Citeste mai mult

2 luni

Elizabeth Warren, crypto-sceptica Senatului american

Elizabeth Warren s-a dovedit a fi cea mai vocală crypto-sceptică din Senatul american. Într-o scrisoare… Citeste mai mult

2 luni

Leverage maxim de 20x pe Binance și FTX începând din această lună

Două dintre cele mai mai platforme de cripto au decis să impună limite când vine… Citeste mai mult

2 luni

Bitcoin recuperează temporar nivelul de 40.000$

În cursul zilei de ieri, prețul Bitcoin a crescut peste 40.000 de dolari pentru prima… Citeste mai mult

2 luni

Surse anonime: Amazon planifică să accepte plata cu BTC până la sfârșitul anului

O sursă nenominalizată citată de revista CityAM susține că gigantul de e-commerce Amazon va integra… Citeste mai mult

2 luni