Skandiabanken, cea mai mare bancă online din Norvegia, a adăugat o ofertă nouă în portofoliu. Clienţii îşi pot lega portofelele electronice de bitcoin pe platforma web a băncii. Momentan oferta se adresează deţinătorilor de portofele Coinbase.

Banca Skandiabanken recunoaşte bitcoinul ca activ digital

Conducătorii băncii văd în bitcoin un activ modern al secolului XXI. “Considerăm criptomoneda ca o investiţie,” a declarat Christoffer Hernæs, CDO al băncii Skandiabanken.

Skandiabanken operează exclusiv online şi este cea mai populară bancă de acest tip din Norvegia. Reprezentanţii băncii consideră că toţi clienţii vor aprecia noua ofertă care se va adresa în primă fază celor care efectuează plăţi.

În opinia lui Hernæs, tehnologia şi economia bazate pe criptovalută sunt abia la început. Referitor la oferta propusă de bancă, Hernæs a declarat că ea reprezintă un prim pas în direcţia în care doresc să se îndrepte.

Avantaje pentru adepţii noilor tehnologii

În prezent, statul norvegian consideră bitcoinul ca pe un bun şi este supus taxelor guvernamentale. Hernæs a transmis că toţi clienţii băncii care vor folosi criptomoneda vor fi anunţaţi în acest sens.

Clenţii care doresc să achiziţioneze bicoini îşi vor putea folosi şi conturile de PayPal pentru operaţiuni. Chiar dacă alte bănci au rezerve în ceea ce priveşte bitcoinul, Hernæs a afirmat că banca Skandiabanken consideră că este benefic să ţină pasul cu noile tehnologii:

“Am realizat că asta îşi doresc clienţii. Considerăm că este momentul oportun pentru această mişcare. Suntem de părere că modul nostru de abordare este unul mai bun, decât să ne speriem de noua tehnologie. Câştigători vor fi cei care vor adopta noua tehnologie, nu cei care îi vor întoarce spatele.”

Oferta băncii Skandiabanken este similară cu cea a companiei americane de servicii financiare USAA. În noiembrie 2015, USAA a demarat un program în care li se permitea clienţilor să îşi acceseze portofelele Coinbase prin platforma online şi prin aplicaţia mobilă a companiei.

Fondatorul Norway Bitcoin Association este mulţumit de decizia bancii

Stephan Nilsson, founder al Norway Bitcoin and Blockchain Association, a declarat pentru Bitcoin.com că este entuziasmat de decizia băncii norvegiene:

“Ne-am bucurat când am aflat că banca Skandiabanken a introdus această ofertă. Această mişcare demonstrează că banca scandinavă este cu un pas în faţă când vine vorba de online banking şi este lider în zona fintech, adoptând tehnologii noi, precum criptovaluta. Este un semnal tras pentru celelalte instituţii financiare, dar şi pentru societate.”

“Pentru bitcoin este un pas înainte faptul că acum clienţii au posibilitatea să îl folosească în operaţiunile online, în conturile de economii sau în investiţii,” a mai adăugat Nilsson.

Sursa News.bitcoin.com