Banca centrală a Statelor Unite, Federal Reserve, caută să angajeze un manager cu responsabilități în integrarea monedelor digitale. Acesta este primul pas oficial al instituției în direcția criptomonedelor și a tehnologiei digitale.

Anunțul de angajare postat pe site-ul Federal Reserve prevede că noul manager va lucra în sectorul de plăți tradiționale. Secția de plăți retail are rolul de a supraveghea serviciile de verificare și compensare automate, facilitând cercetarea în domeniul inovațiilor pentru plățile cu amănuntul și abordarea problemelor de politică și reglementare.

Pe lângă responsabilitățile legate de plățile tradiționale cu cecuri și carduri, responsabilitățile noului angajat vor include:

”Facilitarea și contribuirea la cercetarea inovațiilor, inclusiv monede digitale, criptomonede stabile, tehnologii DLT și inovare financiară / digitală în cadrul plăților retail.”

În plus față de cercetarea în monedă digitală, managerul va contribui la elaborărea politicilor legate de plăți și va reprezenta Banca centrală a Statelor Unite în relația cu alte agenții guvernamentale. Salariul de încadrare se situează în jurul valorii de 250.000 de dolari pe an.

Pozitia parlamentarilor

Luna trecută, doi parlamentari americani au trimis o scrisoare președintelui Federal Reserve, solicitându-i să ia în considerare emiterea unei monede digitale. Argumentul principal este că industria financiară mondială evoluează în direcția digitalizării, iar Statele Unite riscă să rămână în urmă.

Mark Carney, guvernatorul Băncii Angliei, a sugerat în august că o monedă digitală susținută de o bancă centrală ar putea înlocui dolarul ca monedă globală de referință.

La rândul său, banca centrală a Chinei a anunțat că se pregătește să lanseze propria monedă digitală, care să stimuleze circulația yuanului chinez la nivel internațional.

CryptoZZ